Haftalık ilçe ziyaretlerine Salihli ile devam eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, Salihli İtfaiye Amirliğinde itfaiye personeliyle bir araya geldi. Yangınlarda gayretle çalışan itfaiyecilere teşekkür eden Başkan Zeyrek, “Siz canınızı hiçe sayarak, hiçbir şey düşünmeyerek sadece yarınlarımıza bırakacağımız emaneti korumak için yangının içerisine dalıyorsunuz. Bundan dolayı yaptığınız görev çok kutsal. Sizlere Manisa halkı olarak ve belediye başkanı olarak teşekkür ediyorum. Emeklerinize sağlık. Bu kutsal görevi icra etmek herkese nasip olmaz, sizlere nasip oldu. Yangın, keşke hiç olmasa, sizlere hiç görev düşmese. Ama özellikle bu iklim değişiklikleri ve maalesef vatandaşlarımızın ihmaliyle yangın her an için kapımızda. Sizler bunu devamlı yaşıyorsunuz, hazır kıta olarak bekliyorsunuz. Yangına müdahale konusunda ekipmanlarınızdaki eksiklikleri biliyorum. Bunların çözümü için bütçemizden ciddi bir pay ayırdık. Şu anda kıyafetten ayakkabısına ve itfaiye araçlarına kadar yeni bir oluşum içerisindeyiz” dedi.

Fahri İtfaiyecilik Projesi

Yangınların önlenmesi için başlatmayı hedefledikleri ‘Fahri İtfaiyecilik’ eğitimlerine de değinen Başkan Zeyrek, “Yangınları önlemek ve vatandaşları bilinçlendirmek için girişimler içerisindeyiz. Artık Fahri İtfaiyecilik eğitimlerine başlıyoruz. Özellikle dağlık ya da kırsal bölgelerimizde vereceğimiz eğitimlerle size orada yardımcı olabilecek ve yangına ilk müdahale edebilecek olan arkadaşları yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bu şekilde yangının büyümeden önlenmesine öncülük olabileceğini düşünüyorum” diye konuştu.

“Her zaman yanınızda olacağım”

Başkan Zeyrek, “1 Nisan sabahında biz bir ismi değiştirmedik, bir zihniyeti ve anlayışı değiştirdik. Bu anlayışta artık sizlerin derdini dinleyen ve sizlerin devamlı ulaşabildiğiniz bir başkan olmak istiyorum. İster başkan sıfatıyla ister abi kardeş sıfatıyla her zaman için benim kapımı çalabilirsiniz. Kapım her zaman sizlere açıktır. Ben her zaman için sizin yanınızda olacağım” dedi.

Kuruma sahip çıkın vurgusu

Başkan Zeyrek, sözlerini şöyle tamamladı: “Biz bir bütün olursak ve tek vücut olarak mücadele edersek, yangının da üstesinden geliriz, susuzluğun da üstesinden geliriz. Her türlü sorunu çözeriz. Vatandaş bizden hizmet bekliyor ve hizmet etmemiz için bize böyle bir yetkilendirme yaptı. Bu geri kalan dört buçuk yıllık süreyi güle oynaya, el birliğiyle de geçirebiliriz. Ya da işe gelirken ayağınız bir adım geriye de gidebilir. Çünkü ben bunları özel sektörde de defalarca yaşadım. Ben buraya gelirken hiç kimsenin ayağının geri gitmesini istemiyorum. Buraya kafanızdaki dertleri, sorunları bırakarak gelin ki kuruma faydanız olsun. Maaşlarda elimizden geldiğince bir iyileştirme yaptık. Keşke daha çok yapabilseydik. Ama şunu unutmayın ki tüm belediyeler içerisindeki en yüksek maaş oranını veren belediyeyiz. Ekonomik kriz, sizlerin olduğu kadar benim de veya bu masanın etrafındaki herkesin de belini büküyor. Ailelerimize daha iyi bir yaşam sağlayabilmek için mücadele ediyor, alın teri döküyoruz. Ben sizden kuruma sahip çıkmanızı ve gördüğünüz aksaklıkları kendi içerisinde gidermenizi bekliyorum. Çözemediğiniz her şeyde de sizin yanınızda olduğumu bilmenizi istiyorum.”

Başkan Zeyrek, itfaiyenin ardından MASKİ İlçe Şefliği, MABEM hizmet binası ile MASKİ şantiyesinde Büyükşehir ve MASKİ Genel Müdürlüğü personelini de ziyaret etti.

Kaynak: BÜLTEN