Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Manisa Tarzanı Çevre Günleri kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler hız kesmeden devam ediyor. Yapılan etkinliklerle Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi’nin hatırası yaşatılıyor. Onun ortaya koyduğu çevre koruma ve yaşatma bilincini gelecek nesillere aktarmak için konserlerden panellere doğa yürüyüşlerinden fidanların toprakla buluştuğu programlara varana kadar çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda düzenlenen doğa yürüyüşü ve ağaç dikimi etkinlikleri Manisalı vatandaşlardan ve doğaseverlerden büyük ilgi gördü. 

Manisalılardan coşku dolu doğa yürüşüyü

Manisa Tarzanı Çevre Günleri kapsamında Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Spilos Dağcılık ve Trekking Kulübü’nün ortaklaşa düzenlendiği bir doğa yürüyüşü de yapıldı. Manisalı vatandaşlar başta olmak üzere dağcılık kulüpleri ve çok sayıda doğasever Spil Dağı’nda gerçekleştirilen doğa yürüyüşüne katıldı. Etkinlikte kolay ve orta zorluk seviyesindeki iki ayrı parkur yer aldı. Katılımcılar yaz ayının getirdiği sıcak hava dolayısıyla zaman zaman zorlansa da doğanın güzellikleri bu zorlukları unutturdu. 
Doğa yürüyüşü için saat 08.00’da, Cumhuriyet Meydanı’nda toplanılıp Cumhuriyet Anıtı’nın önünde saygı duruşu yapıldı ve istiklal marşı okundu. Akabinde servislerle parkura gidildi. Yürüyüşe başlamadan yürüyüş güzergâhının da atıklardan arındırılması için katılımcılara maske, eldiven ve çöp poşeti dağıtıldı. Hem çevreyi temizleyen hem de doğayı keşfeden katılımcılar yürüyüş parkuru boyunca ter döktü. 

Minikler onlarca fidan dikti

Manisa Tarzanı Çevre Günleri kapsamında minik tarzanlar ile ailelerinin katılımıyla fidan dikimi gerçekleştirilerek toprağa can verildi. Manisa Büyükşehir Belediyesi ekiplerinden ve ailelerinden destek alan minik tarzanlar, dünyamızın akciğerleri konumundaki ağaçların ve ormanların önemini vurgulamak için onlarca fidanı toprakla buluşturdu. Doğa ile buluşmanın ve çevre bilincini arttırmanın amaçlandığı etkinlikte katılımcılar ve Büyükşehir ekipleri dikilen fidanlara cansuyu verdi. Manisa Tarzanı Çevre Günleri doğanının önemini bir kez daha hatırlamamızı sağlarken yeşil bir gelecek için umut dolu adımların atılmasına da öncülük etti.

Kaynak: BÜLTEN