Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, Manisa 155 No’lu Özel Halk Otobüsleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nin Muharrem ayı vesilesi ile geleneksel olarak gerçekleştirdiği aşure hayrına katıldı. Vakıf İş Hanı önünde gerçekleşen aşure ikramına, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, Manisa 155 No’lu Özel Halk Otobüsleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Fevzi Açıkel, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcıları, Ulaşım Dairesi Başkanı Hüseyin Üstün, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Okunan duaların ardından Başkan Zeyrek, Kooperatif Başkanı Açıkel ve esnafla birlikte vatandaşlara aşure dağıttı.

Uygun fiyatlı ulaşımı destekleyeceğiz

Aşure dağıtımının tamamlanmasının ardından Başkan Zeyrek, kooperatifi ziyaret etti. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, lokmaların paylaşıldığı aşurenin kabul olması dileğinde bulundu. Başkan Zeyrek, “Toplu ulaşım kooperatiflerinin sorunlarını ve dertlerini zaten birçok platformda karşılıklı olarak görüştük, dile getirdik. Manisa’mda şöyle bir sorun vardı: halk otobüsleri sahipleri para kazanamıyordu. Bununla birlikte vatandaşlarımız da durakta bekliyordu. Öncelikle kendilerinin ticari faaliyetinde kazanç sağlamaları için önemli adımlar attık. Manisa Büyükşehir Belediyesinin payından 1 Eylül’e kadar vazgeçtik. Çünkü 1 Eylül’de bambaşka, yepyeni bir sistem başlayacak. Özel halk otobüslerinde artık gelirler daha da artacak. Bu gelirlerin artması ile halkımız daha konforlu, daha uygun fiyatlı bir ulaşıma kavuşacak. Biz Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden gelen tüm çalışmalarımızı yaptık, bunları da 1 Eylül’de hayata geçireceğiz” dedi.

Destek sağlamaya devam edeceğiz

Başkan Zeyrek, Manisalı vatandaşların duraklarda beklememesi gerektiğini, vatandaşların daha konforlu otobüslere binmesini, otobüs sahiplerinin ise daha fazla gelir elde etmesini istediğini dile getirdi. Zeyrek, “Kendi refahımızı sağlarsak, daha iyi hizmet verebileceğimizin farkındayım. Bununla ilgili Manisa Büyükşehir Belediyesinde bütçemizi oluşturduk. Bu bütçe çerçevesinde de desteklerimizi dün de sağladık, yarın da sağlamaya devam edeceğiz. Kooperatif üyesi olan arkadaşlarımızın bundan memnun olması da beni ayrıca çok mutlu eti. Bu tür desteklerimiz, yalnızca ulaşımda değil, Manisa’mdaki sosyal hizmetler anlamında da devam edecek. 5 yıl boyunca ben şunu biliyorum ki güle oynaya, mutlu olarak cebimizin para dolduğu ve işimize gitmeyi şevkle sağlayacağımız o günleri birlikte yaşayacağız. Ben aşure hayrınızın tekrardan bereketli olmasını, kooperatifimize ve vatandaşlarımıza bereket ve ağız tadı getirmesini diliyorum” diye konuştu.

Vatandaşlarımıza iyi hizmet edeceğiz

Kooperatif Başkanı Fevzi Açıkel de, “Belediyemizle beraber toplu taşıma, Manisa’nın vazgeçilmez hizmetlerinden bir tanesi. Başkanımız da göreve geldiği günden beri bizlere destek verdi. İnşallah daha iyi, daha güzel günlere hep beraber ulaşacağız. Başkanımıza laf söz gelmeden, vatandaşlarımıza iyi hizmet etmek için çaba sarf edeceğiz” dedi.

Kaynak: Bülten