NOW TV'nin sevilen sunucusu Gülbin Tosun, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a yönelik X paylaşımı sonrası zorunlu izne çıkartıldı.

Sosyal medya paylaşımında Yavaş'ı sert sözle eleştiren Tosun, şu ifadeleri kullandı: Başkan siz ‘sokakta köpek olmaz biz bakarız’ derken hapsettiğiniz ve önlerinde suyu bile olmayan canlıları mı kastetmiştiniz!!  Ne diyeyim bir bardak suya muhtaç olun o zaman!!! @mansuryavas06

Tosun'un bu paylaşımı sonrası işine son verildiği iddia edildi. Konu ile ilgili açıklama yapan Tosun ise zorunlu izne çıkarıldığını duyurdu.

Tosun açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Destek mesajlarınız için çok ama çok teşekkür ederim. Çok değerlisiniz. İyi ki varsınız can dostları. Ben zorunlu izne çıkarıldım. Henüz çıkışım verilmedi. Sadece bilginize. Hayvan haklarından bir adım geri yok."

Gülbin Tosun kimdir?

Gülbin Tosun 10 Kasım 1977, İstanbul'da doğmuştur. Türk programcı, spiker ve sunucudur. İstanbul Üniversitesi ve London School of Business Studies Marketing bölümünde okudu. Reuters haber ajansında staj yaptı. 2009'dan beri FOX/NOW'da Gülbin Tosun ile NOW Ana Haber Hafta Sonu'nu; yazın ise NOW Ana Haber'i sunmaktadır. Ayrıca NOW Haber muhabiri Ali Onur Tosun'un ablasıdır.

Çalıştığı kanallar

-2009 yılından beri FOX/NOW'da "Gülbin Tosun ile NOW Ana Haber Hafta Sonu" Bültenini sunuyor. Yazın ise NOW Ana Haber'i sunmaya devam ediyor.
-2006 yılında SKY Türk kanalında "Gülbin Tosun ile Sabah Haberleri" programını sundu.
-2001 yılında Londra Türk Radyosunda, Haber bültenleri hazırlayıp sundu.
-2000 yılında Kanal D kanalında sunuculuk ve spikerlik yaptı.
-1999 yılında Show TV'de "Gece Haberleri" programını hazırlayıp sundu.
-1995 yılında Kanal E kanalında muhabirlik ve haber spikerliği yaptı.

Muhabir: Eylül SANSÜR