Marmaris Yat Limanı'nda düzenlenen törenle, ilk deniz otobüsü Fethiye'ye törenle uğurlandı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, yaptığı konuşmada, denizci bir milletin çocukları olduklarını ve denizden kopamayacaklarını, çağlar boyunca nesillerin yüzünü denize döndüklerini söyledi.

Kara trafiği ciddi sıkıntı yaratıyor

Deniz kültürünün bölgelerinde çok önemli olduğunu belirten Aras, "Süngercilik, balıkçılık, deniz ticareti, mavi yolculuk kültürünün bir tezahürü olarak bütün kıyı ilçeleri artık birbirine bağlıyoruz. Muğla'nın 1480 kilometrelik kıyılarını kullanmak zorundayız. Kara trafiği ciddi sıkıntı yaratıyor. Denizlerimizi de devreye sokarak, yerli ve yabancı turistlere halkımıza bu hizmeti sunmak zorundayız." dedi.

450 yolcu kapasitesine sahip deniz otobüsleri, saatte 25 deniz mili süratle kara yoluna alternatif olarak yolcu taşımacılığı yapacak.

Sefer bilgileri: Bilet fiyatları ne kadar, günde kaç kere yapılacak?

Seferler günde dört defa olacak. İlk sefer Fethiye’den sabah 08.00’de başlayıp 10.40’da Marmaris’e varacak. Marmaris’ten ilk sefer 11.00’de başlayıp 13.40’da Fethiye’ye ulaşacak.

Son sefer ise Marmaris’ten 17.00’de kalkıp 19.40’da Fethiye’ye varacak. Fethiye’den son sefer ise 14.00’de hareket edip 16.40’da Marmaris’e ulaşacak.

Fethiye-Marmaris arası deniz otobüsü fiyatları ise şu şekilde:

Fethiye-Marmaris arası bir kişi: 301 TL
Fethiye-Marmaris arası 65 yaş üstü yurttaş: 271 TL
Fethiye-Marmaris arası öğrenci: 271 TL
Fethiye-Marmaris arası engelli yurttaş: 271 TL

Deniz ulaşımda biletler ise https://www.ido.com.tr/tr/ alınabilecek.

Kaynak: AA