İzmir'in gururları: Şampiyonlar kupalarını Tugay’a teslim etti İzmir'in gururları: Şampiyonlar kupalarını Tugay’a teslim etti

Menemen Belediyesi CHP Meclis Üyesi Uygar Kanmış, İz Gazete’ye açıklamalarda bulundu. Kanmış, Menemen’in Emiralem Mahallesi 1120 Ada, 1 Parselde bulunan 25 bin 262 metrekare arazinin, AKP’li Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan tarafından 2024 yılı ocak ayında ihaleyle 78 milyon TL’ye satıldığını, araziyi satın alan şirketin, satıştan kısa bir süre sonra ilgili araziyi bir online satış platformunda 239 milyon TL’ye satışa çıkardığını açıkladı. Menemen Belediyesi CHP Meclis Üyesi Uygar Kanmış, 96 adet villa ruhsatıyla satışa çıkan taşınmazdan Menemen Belediyesi’nin daha fazla kar edebileceğini ancak bunu tercih etmediğini duyurdu. Satışı sosyal medya hesabından duyuran Kanmış, AKP’li Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan’a seslenerek, “Şimdi Menemen Belediyesi; mülkiyetinde olan bu arazisine, bu villa projesini tasarlayarak, kendisi için inşaat ruhsatı alamıyor muydu? Pekâlâ alabiliyor ve bu kâr oranının belediyenin olması sağlanabiliyordu. Lakin bu tercih edilmemiş. Neden? Menemen halkının hakkını neden savunmamış, koruyamamışlar?” ifadelerini kullandı.

Neden apar topar devredildi?

Pehlivan’a arazilerin seçime 1-2 ay kala neden “apar topar” devredildiğini soran Kanmış, “Belediye borç batağına mı sürüklenmiş, yoksa alacaklılar kapılara mı dayanmış! Neden seçimlere 1-2 ay kala bu araziler apar topar devredildi?” dedi. Kanmış, “Mali kriz o dönemde mi başlamıştı? Buna benzer sorulara hiçbir cevapları yok. Çünkü ne yapıldığını ne edildiğini Menemen’de yaşayan yurttaşların çoğunluğu artık öğrendi. Mızrak çuvala sığmıyor!” diye konuştu.

Muhabir: BATUHAN KAYA