BATUHAN KAYA- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Eylül ayı meclis toplantısının birinci birleşimi, Meclis Başkan Vekili Altan İnanç idaresinde düzenlendi. Mecliste, Buca ve Bornova’yı birbirine bağlayacak İzmir’in en uzun karayolu tüneli olması planlanan Buca Onat Tüneli konusu gündeme geldi.

Onat Tüneli’nin zarar verdiği evler satın alınacak

Buca Onat Tüneli’nin yapımı esnasında zarar gören konutların zararının tazmin edilmesi önergesi, ilgili komisyonlardan oyçokluğu ile geçti.

AKP’li meclis üyelerinin, “Buca Onat Tüneli’nin zarar verdiği evler satın alınırsa kamu zararı oluşacak” eleştirilerine yanıt veren CHP Kemalpaşa Meclis Üyesi Ahmet Cemil Balyeli, “Belediye burada arsayı değil binayı satın alıyor. Buradaki amaç da zararı hızla gidermek. Belediye vatandaşın imar hakkı da zahir olmasın diye sadece binayı satın alıyor. Bu konuda bir ön çalışma da yapılmış belli aşamada anlaşma sağlanmış. Bazı çekinceler var ama vatandaşla anlaşma sağladığı için sıkıntı yok” diye konuştu.

İlgili komisyon raporu şu şekilde:

“Buca Onat Tüneli yapım inşaatı ile ilgili tünel üstü ve etkileşim alanı içerisinde önerge ekinde tehlikeli olduğu belirtilen/belirtilecek taşınmazların herhangi bir mağduriyet oluşturmaması (can ve mal güvenliğinin sağlanması vs.) için Kıymet Takdir Komisyonu tarafından belirlenecek bedeller üzerinden Belediyemizce satın alınmasının oyçokluğu ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe - Hukuk Komisyonları Raporu.  (Emlak Yönetimi Dai.Bşk.E.2081045)”

Kaynak: BATUHAN KAYA