Geçtiğimiz aylarda, Rönesans Holding’in bünyesindeki işletmelerden biri olan İzmir Hilltown AVM’de kaçak yapılar olduğu ortaya çıkmıştı. Bu kapsamda, alışveriş merkezinde yer alan işletmelerden Mandela’s Ubuntu için de yıkım kararı alınmıştı. Şirket tarafından yapılan imar planı değişikliği taleplerinin reddedilmesinin ardından, işletmenin “kaçak” olarak belgelenen bölümleri yıkılmaya başlandı. Kaçak yapılanma işlemleri nedeniyle, Hilltown Karşıyaka AVM’ye 25 milyon TL ceza kesildi.

Karşıyaka Belediye Meclisi’nde imar değişikliği tekliflerinin reddedilmesinin ardından açıklamalarda bulunan Karşıyaka Belediye Başkanı Behice Yıldız Ünsal, "Biz her kişi ve kuruma eşit mesafedeyiz. Yasal mevzuat neyse onu uygulamakla yükümlüyüz. Teknik komisyonlar konuyu değerlendirdi çıkan sonucu da uyguluyoruz. Biz aldığımız sorumluluğumuzu yerine getirdik.” ifadelerini kullanmıştı.

Yıkıma başlandı

Mandela’s Ubuntu’nun; kaçak olan ve Bahçe alanında kaldığı için ruhsata bağlanamayacak olan kısımlarının yıkım işlemine başlandı. Hem belediye hem de işletme sahiplerinin çalışmasıyla kaçak olan kısımlar cuma gününe kadar tamamen yıkılmış olacak. O kısımlarda ticari faaliyet de tamamen durduruldu.

Muhabir: Eylül SANSÜR