Batuhan KAYA/İz Gazete- Yaklaşık iki aylık mücadeleleri sonucu oturdukları toplu sözleşme masasında kazanılmış haklarına el koyularak sosyal denge tazminatlarında 7 bin liralık kesinti yapılan kamu emekçileri, eylemlerine devam ediyor. Tüm Bel-Sen, Tüm Yerel Sen, Türk Yerel Hizmet Sen ve Birlik Yerel Sen üyesi kamu emekçileri bir araya gelerek, “Cemil Tugay baksana, kaç kişiyiz saysana” ve “Bize ekmek yoksa size huzur yok” sloganları eşliğinde holleri dolaştı. Ardından başkanlık makamının bulunduğu İzmir Sanat’a yürünürken, burada Cemil Tugay’la görüşme talebiyle binaya giriş yapmak isteyen emekçiler polis tarafından engellendi. Bunun üzerine buranın kendi iş yerleri olduğunu belirten kamu emekçileri, “Polis dışarı” sloganları attı. Tüm-Bel Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Cevdet Keleş alandaki emekçiler adına basın açıklaması yaptı.

Keleş açıklamasında, “Ödenmeyen üç ikramiyemiz ve kesilen sosyal denge tazminatlarımızın yer aldığı bir ek bordro düzenleyin ve buradaki emekçilerin çocuklarının okul harçlığı olan, evinin ekmeği olan ücretleri verin” ifadelerini kullandı.

AKP'nin hukukuna sığınmayın

İzmir Sanat önünde açıklamalarda bulunan Tüm Bel-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Cevdet Keleş, “Belediye emekçilerinin yıllardır bedel ödeyerek, mücadele ederek elde ettiği toplu sözleşme kazanımları hukuksuz bir şekilde gasp ediliyor. Seçimlerden önce memurlara, ‘mevcut durumdan daha ileri sözleşmeler imzalayacağız’ diyen Tugay, verdiği sözünü unutuyor. Hükümetin yasakçı yasalarına sığınıyor. Buradan bir kez daha söylüyoruz, uluslararası sözleşmeler iç hukuku bağlayıcıdır. Anayasanın 50. Maddesi de bunu söylüyor, anayasayı uygulayın” diye konuştu. 

Ek bordro hazırlayın

Ramazan Bayramı, 1 Mayıs ve Kurban Bayramı ikramiyeleri ödenmeyerek ve sosyal denge tazminatlarından 7 bin lira kesilerek bayramın belediye emekçilerine zehredildiğini belirten Keleş, “Ödenmeyen üç ikramiyemiz ve kesilen sosyal denge tazminatlarımızın yer aldığı bir ek bordro düzenleyin ve buradaki emekçilerin çocuklarının okul harçlığı olan, evinin ekmeği olan ücretleri verin” diye konuştu. 

Yarın iş bırakıyoruz

Konuşmasının sonunda yarına dair eylem planlarını aktaran Keleş, “Yarın 13:30 itibariyle tüm birimlerle yarım gün iş bırakıyoruz. Ardından Başkan Cemil Tugay neredeyse oraya yürüyeceğiz. Bu işin siyasal sorumluluğu CHP’dedir diyoruz, il başkanlığına da yürüyeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Muhabir: Batuhan Kaya