Batuhan KAYA/İz Gazete- 1 buçuk ayı aşkın süredir İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde devam eden TİS krizinde yeni bir gelişme yaşandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın, İzBB Genel Sekreteri Barış Karcı aracılığı ile büyükşehir emekçilerinin aldığı Sosyal Denge Tazminatı’na 250 TL zam yaparak yeni bir TİS önerdiği öğrenildi. Büyükşehirin önerisine göre 250 TL’lik zam ile yeni SDT 17 bin TL olacak, İzBB’de yetkili sendika Tüm-Bel Sen’in teklife cevap vermesi bekleniyor.

Demokles’in Kılıcı memurların tepesinde

İzBB Genel Sekreteri Barış Karcı’nın görüşme esnasında büyükşehir emekçilerine, “Yeni TİS teklifimizi kabul edin, açığa alınan 7 kişi derhal işlerine geri dönsün” dediği de öğrenildi.

Referandum yapılacak

Edinilen bilgilere göre dün Tüm-Bel Sen İzmir şubelerinin gerçekleştirdiği ve Tüm-Bel Sen Genel Merkezinin de katıldığı Şube Yürütme Kurulu Toplantısında, genel merkez yöneticileri ile Tüm-Bel Sen İzmir Şube Yöneticileri arasında ihtilaf çıktığı ve genel merkez yöneticilerinin baskısıyla memurlarının görüşünü belirlemek için sandık kurulacağı kararı çıktı. Büyükşehir ve ilçe belediyelerinde çalışan emekçiler, Tugay’ın yeni TİS teklifi için sandığa giderek oy verecek.

Muhabir: BATUHAN KAYA