ÖZGÜR COŞKUN/ İZ GAZETE- Aldığı tartışmalı kararlarla zaman zaman gündeme gelen Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, bu sefer de eski müdürlerden oluşan 12 memurun görev yerlerini değiştirdi.

Üç günlük izne çıkan Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, belediye içinde ‘sürgün’ olarak nitelendirilen bu operasyonun imzasını koltuğunu vekaleten bıraktığı meclis üyesine attırdı.

Sendikadan açıklama

Tüm Yerel Yönetim Çalışanları Sendikası (TÜM YEREL SEN) İzmir 1 No'lu Şube ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu üzücü tablo karşısında sessiz kalmayacağız. Tüm gücümüzle üyelerimizin yanında olup, hukuki ve sendikal tüm adımları atacağız. Emekçiler yalnız değildir" ifadelerini kullandı. 

Çalışma barışını tehdit ediyor

Sendikanın açıklamasının tamamı şu şekilde:

Menderes Belediyesi’nde son dönemde yaşanan spekülatif olaylar ve kamu yararına aykırı atamalar, çalışma barışını ve sendikal hakları tehdit etmektedir. Şube idari sekreterimiz ve iş yeri temsilcimizin de dahil olduğu bu süreçte mobbing boyutuna ulaşan uygulamalar, sadece bireyleri değil, sendikal mücadelemizi de hedef almaktadır. Bu üzücü tablo karşısında sessiz kalmayacağız. Tüm gücümüzle üyelerimizin yanında olup, hukuki ve sendikal tüm adımları atacağız. Emekçiler yalnız değildir. Haklarımızı birlikte savunacağız!
 

Muhabir: ÖZGÜR COŞKUN