Menderes Belediyesi nin CHP’li 11 meclis üyesi  Başkan İlkay Çiçek’e dilekçe göndererek, “Ya Başkan yardımcısı rüzgar Sönmez’i görevden al, ya da istifa edeceğiz”çağrısında bulundu.

Meclis üyeleri, belediye başkan yardımcısı Rüzgar Sönmez'in idari kadrosundaki sorunları ve agresif davranışlarını dile getirerek imza altına aldıkları şikayet ve taleplerini içeren şok dilekçeyi Başkan İlkay Çiçek’e sundu.

Meclis üyesi Tülay Horasan’ın da bireysel olarak aynı evrakta ilaveler yaparak imzaladığı ve başkana sunduğu öğrenildi.

İşte 9 maddelik dilekçe...

"MENDERES BELEDİYE BAŞKANI İLKAY ÇİÇEK'e

Meclis Üyesi Rüzgar Sönmez idari kadrosu ile İlkay Çiçek tarafından başkan yardımcılığına atanmıştır.  Hırs ve öfke kontrolü sorunu nedeniyle görevini yerine getirememektedir aşağıda ayrıntı olarak belirtilmiştir.

1. Genel başkanımız Sayın Özgül Özel'in eş dost akrabaların işe alımlarının yapılmaması yönündeki talimatına rağmen, kendi kuzenini ve henüz daha tespit edemediğimiz bazı akrabalarına kadın kollan listesinden erkek olmasına rağmen işe alımına onay vermiştir. Bu kişiler şu an aktif olarak çalışmaktadır.
2. Belediyemiz şu an araç problemi yaşarken aracın birini kendi makam arabası yapmış, yeğenini kendine özel şoför olarak almıştır.

3. Öfkesini ve kibirini yönetemediği sürekli olarak görülen Rüzgar Sönmez, Belediye içerisinde sürekli agresif tavırlar, saldırgan tutumlar sergilemektedir. Seçim sonrasında bir meclis üyesini yumruklamış sonrasında kadın bir meclis üyemizin üzerine yürümüş belediye personeline ve birim müdürlerine saygısız ve tehditvari konuşmalarıyla büyük rahatsızlık vermektedir.

4. Belediye personeli gerginlikten rahatsız! Belediye çalışanlarına ve birim müdürlerine saygı çerçevesi dışında ve agresif konuşmalarıyla büyük tepki çekiyor. Yakın zamanda Görece belediye garajına yaklaşık 52 personeli toplayıp "düzen sağlamak" adı altında "bir problemi olan varsa geldin teke tek kavga ederiz" diyerek tehditvari konuşmalar yapmıştır. Bu durum belediye içinde gereksiz konuşmalara ve gerginliğe neden olmaktadır.

5. Son personel alımında, Rüzgar Sönmez'in yaptığı listeyi inceleyen Fatih Kıraç, listede Akp'li olduğu bilinen isimler olduğunu söylemesi üzerine "siz öyle olduklarına bakmayın bunlar aslında CHP'ye gizli çalıştır" gibi komik bir açıklama yapmıştır. Buna rağmen Fatih Kıraç, listede bazı isimlerin onaylanmasına engel olmuştur. Ve ertesi sabah Fatih Kıraç ile ilgili haberler basında yer almıştır.

6. Görevden alınan Başkan yardımcısı Fatih Kıraç'ın medyaya yansıyan haberlerinin mevcut Başkan yardımcısı Rüzgar Sönmez tarafından basına sızdırıldığını düşündüren bir takım davranışları olmuştur. Zira kendisi bir süre önce 2 meclis üyesi arkadaşımıza "elimde Fatih'in işini bitirecek belgeler var diyerek tehditvari tutum sergilemiştir.

7. Özellikle başkan yardımcısı olduktan sonra kapıldığı güç zehirlenmesi, kişisel hırs ve ihtiraslarıyla, ekip olma ruhuna aykırı davranışlar sergilemektedir. Meclis Üyesi arkadaşlarımızın hakkında halka açık yerlerde dedikodu yaparak ve tehditler savurarak, sistemli olarak itibarsızlaştırma çalışması yapmaktadır. Tehdit ve itibarsızlaştırma çalışmaları ile ilgili meclis üyeleri olarak rahatsızlıklarımız bulunmaktadır.

8. Menderes'teki parti tabanı ve seçmenlerimizden de bu konularla ilgili rahatsızlıklarını ve endişelerini ifade eden geri bildirimler almaktayız. Bu nedenlerle seçmenimizin güvenini giderek kaybediyoruz.

9. Başkan yardımcısı Rüzgar Sönmez tüm bu tutum ve davranışlarıyla Meclisimizdeki Cumhuriyet Halk Partisi grubumuzun saygı ve güven değerlerini sarsmış, birliğine ve bütünlüğüne zarar vermiştir.

Bilgilerinize sunar, gereğinin yapılmasını arz ederiz

Saygılarımızla,

Menderes Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyeleri"

Menderes Belediyesi’nde neler oluyor?

Kılıçdaroğlu’na hakaret mesajları nedeniyle başkan yardımcısı Fatih Kıraç’ın görevden alınmıştı.

Bunun ardından CHP’li meclis üyeleri  diğer başkan yardımcısı Rüzgar Sönmez’in de görevden alınması için harekete geçmişti.  Üyeler CHP Grup toplantısı’nda İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ile bire bir görüşmüştü.

Muhabir: Özgür Coşkun