2024 yerel seçimlerinde Mendereslilerin teveccühüyle belediye başkanı seçilen İlkay Çiçek, görevde 100 gününü geride bıraktı. ‘’Birlik ve beraberlikle Menderes için güzel günlere’’ sloganıyla yola çıkan Başkan Çiçek, 100 günde yaptıklarıyla dikkat çekti.

Menderes’in geleceğine katkı

Ortak akıl ile Menderes’i yönetmek için yola çıkan ve bu şekilde de yola devam eden Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, herkesin sesi, her kesimin belediyesi olarak Menderes’in geleceğine katkı sunacak işlere imza atıyor.

Emekçinin yanında

Göreve gelir gelmez belediye içerisinde düzeni sağladıklarını ifade eden Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, ‘’ Belediyemizde kurumsal anlamda hamlelerimizi yaparak hızlıca işe koyulduk. Çalışma arkadaşlarımızla tam bir uyum içerisinde Menderes’imiz için canla, başla çalışıyoruz. Özellikle mali disiplini sağlayarak çalışma arkadaşlarımızın maaşlarını eksiksiz almasını sağladık. Şu an hiçbir çalışma arkadaşımızın belediyeden 1 lira alacağı yok. Menderes’imiz için gecesine gündüzüne katan, ter akıtan çalışma arkadaşlarımızın her daim yanında olacağız. Çünkü emek en yüce değerdir. Mali disiplinle birlikte dışarıya olan borçlarımızı da düzene soktuk, planlı ve düzenli bir şekilde ödemelerimizi gerçekleştiriyoruz.’’ dedi.

Talepler yerine getiriliyor

Mendereslilerin acil istekleri arasında ulaşım kolaylığı olduğunu hatırlatan Başkan Çiçek, ‘’ İzmir Büyükşehir Belediyemiz ile uyum içerisinde çalışıyoruz. Göreve gelir gelmez büyükşehir belediyemizin desteğiyle 508 Menderes-Konak otobüs hattımızı devreye soktuk. Bunun yanı sıra yol çalışmalarımızda da önemli adımlar attık. Hem kendi ekip ve ekipmanımız hem de büyükşehir belediyemizin desteğiyle yol
çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmaları yaparken vatandaşlarımızın talepleri önceliğimizi oluşturuyor. Bu taleplere göre öncelikli noktalarda çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Bozuk yollarımızda düzenleme çalışmaları yapılırken yeni yollar için de çalışmalar gerçekleşiyor.’’ ifadelerini kullandı.

Sosyal alanlar

İlçede herkesin keyifle ve rahatlıkla vakit geçirebileceği alanlar oluşturmaya özen gösterdiklerini belirten Başkan Çiçek, ‘’ Belediyemizin iştiraki olan Cumaovası A.Ş’de yapmış olduğumuz hamleler ile vatandaşlarımızın bize ait işletmelerden daha etkin yararlanmasının önünü açtık. Vatandaşlarımız sağlıklı ve ekonomik ürünlere ulaşarak mutlu oluyor. İşletmelerimizin sayısını arttıracak girişimlerde de bulunduk. İlk etapta Görece Göçmen Konutları’na yeni işletmemizi kazandıracağız. Görev süremiz boyunca bu artarak devam edecek. Çeşitli etkinliklerle de hemşehrilerimizin yanında oluyoruz. Özellikle kültür-sanata alanında yapmış olduğumuz etkinlikler çok beğeniliyor. Bunların da devamı gelecek. Çocuklarımızın ve ailelerinin keyifle vakit geçirmesi için parklarımız başta olmak üzere sosyal yaşam alanlarında da iyileştirme çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz’’ dedi.

Hemşehrileriyle kol kola

Aktif şekilde sahada olduğunun da altını çizen Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, ‘’ Görev süremiz boyunca tek bir amacımız var o da hemşehrilerimizin bize olan güvenini boşa çıkarmamak. Onların acı günlerinde de mutlu günlerinde de yanlarında oluyoruz. Belediye başkanı olmadan önce de onlarla kol kolaydım şimdi de kol kolayım. Hayatım boyunca da bu böyle olacak. 5 yılda hizmet kalitesini en üst seviyeye çıkaracak adımları atıyoruz. 5 yıl sonunda Menderes’in geleceğine dair önemli işleri başarmış olacağız. En büyük destekçim olan hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Her zaman söylediğimiz gibi birlik ve beraberlikle Menderes’i için güzel günleri hep birlikte başaracağız.’’ diye konuştu.

Kaynak: BÜLTEN