Cumhuriyet Halk Partisi'nin yerel seçim sonrasında yeniden kazandığı ilçeler arasında yer alan Menderes'te tartışmalar sürüyor. Belediye Başkanı CHP'li İlkay Çiçek'in kadro oluşturma ve müdür atamalarında yaşadığı sorunlar devam ederken geçtiğimiz aylarda belediye başkan yardımcısı olarak atanan meclis üyesi Fatih Kıraç'ın CHP'nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik ağır sözleri ifşa oldu.

Egedesonsöz'ün haberine göre, CHP Menderes eski İlçe Sekreteri İsa Çetintürk, başta referandum süreci olmak üzere çeşitli zamanlarda Kıraç ile yaptığı yazışma ve görüşmeleri kamuoyuyla paylaştı. Çetintürk, seçimlerde CHP'ye oy vermeyeceğini açıklayan, referandum gibi önemli seçim süreçlerinde partinin adayını desteklemeyeceğini ilan eden Kıraç'ın partiye ihanet ettiğini söyledi.

Hayatımda ilk kez AKP'ye oy vereceğim

Belediye Başkanı Çiçek tarafından geçtiğimiz aylarda başkan yardımcısı atandıktan sonra birçok önemli müdürlüğün de bağlandığı Kıraç'ın, "Sorma kardeşim canımız çok yanıyor. Bu sefer kendi partimize oy vermeyeceğiz. Lanet olsun bunlara" gibi sözleriyle birlikte Kılıçdaroğlu'na da, "HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Allah belanızı versin" ifadelerini kullandığı görüldü. Kıraç ayrıca sohbetin ilerleyen bölümlerinde, "Hayatımda ilk defa AK Parti'ye oy vereceğim. Yapacak bir şey yok birader. Bu o.ç yüzünden" gibi sözler sarf ederken Selahattin Demirtaş için ise, "Eli kanlı bir teröristtir" sözleri sarf ediyor.

Eşini listeden çıkardığı iddia edildi

Parti içinde tartışmalara neden olan ifşa sürecinin ardından partililer CHP İzmir İl Başkanlığı ve genel merkezin sürece müdahil olmasını istedi. Partililer İzmir milletvekilleri ve parti yöneticilerine de konuyu aktardığı öğrenildi. Öte yandan, Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Kıraç ile eski Parti Yöneticisi İsa Çetintürk'ün neden ayrıştığı konusu da netleşti. Menderes eski Belediye Başkanı Mustafa Kayalar döneminde belediyede çalışan ve daha sonra işten çıkartılan Çetintürk'ün eşinin yeni dönemde işe alınması için söz verildiği, Belediye Başkanı İlkay Çiçek'in onayıyla işe girecekler listesi hazırlandığı, listede Çetintürk'ün eşinin de olduğu fakat Başkan Yardımcısı Kıraç'ın listeden bu ismi çıkarttığı ve işe alınmasına engel olduğu öğrenildi.

Kaynak: Haber Merkezi