ÖZGÜR COŞKUN- Menderes bu raporu konuşuyor. Eski CHP Menderes İlçe Başkanı Hakan Karakurt’un, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde aday adayı olan isimlerle ilgili hazırladığı rapor, gün yüzüne çıkınca büyük tartışma yarattı. 

Aday adayları, raporun CHP Genel Merkezi’ne değil, çeşitli yollarla kamuoyuna sunulmasına tepki göstererek, rapordaki söylemlerin ırkçılık, kişileri aşağılama ve küçük düşürme olarak savundu. 

Menderes'te aday adayları raporu ortalığı karıştırdı: CHP Genel Merkez'e şikayet gitti Menderes'te aday adayları raporu ortalığı karıştırdı: CHP Genel Merkez'e şikayet gitti

Tanık ve delilleri ispatlamaya hazırım

Suçlamalar karşısında sosyal medya hesabından açıklama yapan Eski İlçe Başkanı Hakan Karakurt, söz konusu raporu, aday adaylarından Ahmet Pala’nın hazırlayıp kendisine verdiğini ve aday adaylarını belirleyecek olan komisyona vermesini istediğini ifade etti.

İşte Karakurt’un o açıklaması:

"Değerli Menderesli Hemşerilerim, kıymetli Cumhuriyet Halk Partisi Örgütümüz ilçe başkanı olduğum süreçte, Genel Merkezimizce Aday Adaylarımızla mülakat yapmak üzere görevlendirilen komisyon,  görev için ilçe binamıza geldiğinde aday adayları ile görüşmelerden önce komisyona ilçe başkanlığının aday adaylarının raporu olarak sunulmak üzere o dönem aday adaylarımızdan Ahmet Pala tarafından şahsıma bir dosya verildi.

Bu dosyayı ilçemize gelen komisyona vermem rica edildi. Kendisine bu raporu ilçe görüşü olarak komisyona VERMEYECEĞİMİ belirterek dosyayı ilçe binamızda tuttum. Bu olayı TANIK ve DELİLLERİ ile de ispat etmeye hazırım. Kendi hazırladığı dosyadaki ithamları şahsım ilçe başkanlığı görevinden ayrıldıktan sonra; sanki ilçe başkanı olarak benim görüşlerimmiş gibi aday adaylarına servis ederek beni tüm aday adayları ile karşı karşıya bıraktı. Daha sonra Aday adaylarımızdan Çağrı Çiftçi, yanıma gelerek bu dosya hakkında bilgi almak isteğini söyledi, ben de Ahmet Pala’nın hazırlamış olduğu dosyayı Çağrı Çiftçi’ye vermek zorunda kaldım. O da dosya ile ilgili olarak ilçe danışma kurulunda kendi ile ilgili kısmını dile getirerek açıklama yaptı. Tüm bu olaylar açığa çıkınca Ahmet Pala’ya gelen tepkiler üzerine kendisi bu olay inkâr etmekle beraber, şahsımı suçlamaya devam etti. Parti örgütümle şahsımı karşı karşıya bıraktı, bir de bana iftira atıyor diye beni disipline vermek için ilçeye iki gün önce dilekçe verdi. Ben de dün ilçeye giderek dilekçemi verdim. Bundan sonraki sürecin takipçisi olacağım. Saygılarımla."

Muhabir: ÖZGÜR COŞKUN