Menemen Belediyesi'nde işten çıkartılan işçilerin eylemleri sürüyor. Bugün de konu ile ilgili bir açıklama yapıldı.

Açıklamayı Belediye İş Çevre Belediyeler Şube Başkanı Cumalı Akay okudu. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Menemen’de İşçi Kıyımına Son VERİN…

Değerli arkadaşlar,
Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, 2021 yılında başkan vekili olarak göreve geldiğinde mevcut kadro olan 1200 kişi için çok fazla olduğunu söylemişti.
Başkan Vekili olarak “işçi fazla” diyen Aydın Pehlivan, 31 Mart seçimleri öncesi yeniden seçilebilmek için insanların umutlarıyla, hayalleriyle oynayarak 3000 kişiyi işe aldı.
Ardından yüzlerce emekçiyi işinden, aşından etti.
Her zaman “işçi dostu” olduğunu iddia eden, “işçi için canımı veririm” diyen, “emekçinin alnının teri kurumadan maaşını yatırırım” diyen Başkan Aydın Pehlivan’ın gerçek yüzü seçimlerin ardından ortaya çıktı.


Sevgili sınıf dostlarım,
Yüzlerce emekçiyi bayrama 15 gün kala İş Kanunu’nun 17. Maddesi gösterilek hukuksuz bir şekilde tazminatsız olarak işten attı.
Seçimlerden hemen sonra, önce maaşlarda gecikme yaşandı, ardından vadesi gelen ikramiyelerimizin üçüncüsüde  ödenmedi.
Akabinde Menemen Belediye emekçilerine baskılar ve işten atma tehditleri geldi. İşçi arasına, hayatlarının hiç bir bölümünde emeğin içinde yer almamış olanlar tarafından nifak tohumları ekildi. ‘AKP iktidarının sendikası yandaş Hizmet-İş’e geçerseniz işten atılmazsınız” yalanlarıyla işçiye aba altından sopa gösterilerek belediye emekçilerini Hizmet-İş’e üye yaptılar.
Hizmet-İş’in yalanı, arkadaşlarımız işten atılınca ortaya çıktı.
İşten atılanların %U5’i “Hizmet-İş’e üye olursanız işten atılmazsınız” denen arkadaşlarımız çünkü.

Hizmet-İş denilen ve adında hak olan ülkemizin her yerinde yalanla ve iktidar desteğiyle üye kaydeden bu yapı, işçi, ve emekçinin hakkını yiyiyor.
Haram zehir zıkkım olsun.
Onların tek derdi işçiyi derdest edip işverenlerin önüne atmak ve emek düşmanı politikalarını uygulamaktır.

Bugün burada yüzlerce emekçi işten atılırken, hak arama mücadelesi verirken, dün “bize üye olmazsanız işten atılırsınız” diyen sözüm ona Hak-İş Hizmet-İş temsilcilerini işçinin yanında göremezsiniz. Çünkü Hizmet-İş iktidarın taşeronu, emek düşmanı, işçi düşmanı bir yapıdır.


Değerli arkadaşlar,
AKP’li Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan emek düşmanlığını daha rahat yapabilmek için yasaya aykırı olmasına rağmen, belediyeyi maddi anlamda zarara uğratmayı göze alarak, 31 Aralık 2024'e kadar yetkili olan Belediye-İş’in tüm yönetici ve temsilcilerini işten attı.
Başkan Pehlivan yasanın açık hükmüne aykırı davranarak belediyeyi ve kamuyu zarara uğratmaktadır.
Başkanı Pehlivan’ın yetkili sendikanın yönetici ve temsilcilerini işten atması açıkça kamuyu zarara uğratmaktır.
Burası kimsenin bakkal dükkanı değildir.
Başkan Pehlivan, “iktidara sırtımı dayadım bana bir şey olmaz, nasılsa tazminatlar cebimden çıkmayacak” diye düşünüyor. Bu tavır hukuka aykırı olduğu kadar, ahlaka ve hakkaniyetede aykırı bir tavırdır.

Değerli arkadaşlar,
Buradan Başkan Pehlivan’a, ve yöneticilerine soruyoruz.
Bayrama 15 gün kala yüzlerce emekçiye bu zulmü niye yapıyorsunuz? Sizde hiç mi vicdan yok…
Siz bu belediyenin öncesini, sonrasını gelirini giderini bilen birilerisiniz. Bunları bilerek aday oldunuz. Bunları bilerek seçim öncesi yüzlerce kişiyi işe aldınız.

HANİ DİLİ, DİNİ, IRKI NE OLURSA OLSUN BİR İŞÇİYİ ÜZMEYECEKTİNİZ. HANİ HERKESİN SEVGİSİNE TALİPTİNİZ ?
İŞÇİ, İÇİN CANINIZI VERİRDİNİZ HANİ ?
Bugün neden işten çıkarıyorsunuz?
Eğer tasarruf yapacaksınız, alınteri döken emekçiden değil, bankamatikçi olarak işe aldığınız ve yüksek maaş bağladığınız kişilerden yapın. illa yapacaksınız festivalden, konserden yapın, işçiden elinizi çekin..
İşçi emekçi üzerinden ekonomik politikalarınızı uygulamayın ve derhal bu yanlıştan dönün.
ATILAN İŞÇİLER GERİ ALINSIN ATILAN İŞÇİLER ONURUMUZDUR

 
Değerli arkadaşlar,
İşten atılan bazı arkadaşlarımızın özel ilişkiler ile geri işe alındıkları söyleniyor’ Bu bölmek ve parçalamak için bir hamledir, geri dönmek için bekleyen arkadaşlarıma sesleniyorum.
Gelin birlikte, omuz omuza, işimize ekmeğimize sahip çıkalım.

Sanıyorlar ki mesele doymak, hayır! mesele doymak değil asıl mesele paylaşmaktir, bizler bölünmeyeceğiz ama o ekmeği bölüşeceğiz..

ZAFER DİRENEN EMEKÇİNİN OLACAK

Kaynak: Haber Merkezi