Yiğit Sütcü- İzmir’in çileği ile meşhur Emiralem mahallesinde, sokaklar yapılan çalışmalar nedeniyle neredeyse yürünemez hale gelmiş durumda. Duruma isyan eden mahalleliler, çalışmaların bir an önce tamamlanmasını talep ediyor. Mahalle sakini Neziha İnce, yetkililerden resmi bir yanıt alamamaktan şikayetçi.

Kurumlara ulaşılamıyor

İZSU başta olmak üzere hemen her resmi kurum ile iletişime geçmeye çalıştığını ifade eden Neziha İnce, “Yaklaşık 2 yıl öncesi İZSU‘nun ihaleye verdiği ve bitiş tarihi 15 Haziran 2024 olan, su boruları yenileme çalışması, henüz tamamlanmamış durumda, yaklaşık 2 yıldır toz , çamur ve çukur içerisinde yaşıyoruz.“ şeklinde konuştu.

Çocuklar oynayamıyor, arabalar zarar görüyor

Çalışmaların bir taraftan çevresel bir taraftan da psikolojik olarak kendilerini olumsuz etkilediğini belirten Neziha İnce, “Çocuklarımız evlere kapandı, yolda koşamaz, bisiklet binemez, scooter süremez hale geldi. Evlerimizin içi dışı tozdan görünmüyor. Arabalarımız çukurlara kaçmaktan perte çıktı. Bu durum İzmir’e ve İzmirliye yakışmıyor.“ ifadelerini kullandı. 

Yağmurlar başlayınca ne olacak?

Yaz aylarını toz çilesi ile atlatan mahalleli, yağmur yağması durumunda ne yapacağını karar kara düşünüyor. Mahalle sakini Neziha İnce bu konuda “Yazı tozla atlatıyoruz fakat kışın çamurun içerisinde yüzmek istemiyoruz. Yağmur mevsimi gelmeden bu çalışmaların tamamlanması gerekiyor. Aksi halde mahalle yaşanmaz hale gelecek.“ şeklinde konuştu. Öte yandan çalışmaların, taşeron firmalara yapılmayan ödemeler nedeniyle yavaş ilerlediği dedikodusu da mahalle halkını endişeye itti.

Muhabir: Yiğit Sütcü