Batuhan KAYA-Sude KULA/İz Gazete- AKP’li Aydın Pehlivan’ın yönettiği Menemen Belediyesi’nde, seçimlerden hemen sonra işten atılan 100 işçi belediye binasına yürüdü. Belediyeye girmek isteyen işçiler, polisin biber gazlı müdahalesiyle karşılaştı. Biber gazlı müdahale sonucu işçilerden biri nefes almakta zorlanırken, 3 işçiye 112 sağlık ekipleri müdahale etti. İşçiler, Menemen Belediyesi önünde gerçekleştirdikleri eylemle beraber bir de basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını, engelli kadrosundan Menemen Belediyesi Beyaz Masa’da çalışırken işten atılan Recep Çetin okudu. İşçiler basın açıklaması gerçekleştirirken AKP’li Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan’ın, belediye meclis toplantısına katılmadığı öğrenildi. Pehlivan, son 3 belediye meclis toplantısına çeşitli gerekçelerle katılmadı.

Çetin açıklamasında, “Menemen Belediyesi'nde haksız yere işten çıkarılan işçiler olarak, hakkımız olan tazminatlarımızın ödenmesi, işten çıkarılma nedenlerimizin açıklanması ve işimizi geri almak için büyük bir mücadele veriyoruz. 27 Mayıs tarihinden bu yana, yaşadığımız adaletsizlik ve hukuksuzlukları kamuoyuyla paylaşmak ve sesimizi duyurmak için her gün Menemen Belediye binasının önünde direniyoruz” ifadelerini kullandı.

“Bize alay eder gibi gülümsedi”

Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan’ın kendileriyle muhatap olmadığını ve alay eder gibi gülümsediğini söyleyen Çetin, “Bugüne kadar Belediye Başkanı Aydın Pehlivan ile herhangi bir görüşme gerçekleştiremedik. Katıldığı etkinliklere gittiğimizde ise bizimle alay eder gibi gülümsedi, polisi kendine kalkan etti. Bu süreçte iki meclis toplantısına katılmak istedik ancak karşımıza bir muhatap çıkarmak yerine cevabı yine polis barikatları ile verdiler” dedi.

“Menemen yandaşa peşkeş çekiliyor”

Menemen Belediyesi’nin Aydın Pehlivan’ın yaptığı işçi alımları nedeniyle yandaşlara peşkeş çekildiğini kaydeden Çetin, şu ifadeleri kullandı:

“Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan’ın, vekilliği döneminde personel sayısını seçim kazanabilmek umuduyla bin 500’den 4 bin 500’e çıkardığı ancak seçim sonrası bu sayının yükünü taşımakta zorlandığı ve bu sebeple uzun yıllar emek veren biz eski personelin mağdur edildiği gerçeğiyle karşı karşıyayız. Tazminatlarımızın ödenmemesi kadar, seçim öncesi yapılan projelerin bedellerinin ödenmemesi ve Menemen halkına ait arazilerin yok pahasına yandaş iş adamlarına peşkeş çekilmesi, bu sürecin ne kadar adaletsiz ve hukuksuz olduğunu açıkça ortaya koyuyor”

Muhabir: Batuhan Kaya