İzmir Büyükşehir'in olağan ağustos ayı meclis toplantısı yapıldı. İsrail'in başkenti Tel Aviv ile olan kardeş şehir protokolü iptal edildi. Karar oy birliği ile alındı.

Meclis toplantısında EURO 2024'te Avusturya maçının ardından Milli Oyuncu Merih Demiral'ın 'bozkurt' işareti yapması nedeniyle UEFA'nın iki maç ceza vermesi de gündeme geldi.

Oy birliği ile komisyona sevk edildi

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Bahadır Altınkeser, milli futbolcunun heykelinin İzmir'e dikilmesini önerdi. Öneri, oy birliğiyle kabul edilerek ilgili komisyona gönderildi.

Böyle bir ihtimal olabilir mi?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ise konuya ilişkin Halk TV'den Gazeteci İsmail Saymaz'a konuştu. Tugay, nezaketen MHP'nin talebinin komisyona sevk edildiğini belirterek, "Böyle bir ihtimal olabilir mi? Biz Bozkurt işareti yapan futbolcu heykelimi İzmir'e dikmeyiz. Sokaktaki çocuğa sorsanız, böyle bir şeyin olmayacağını söyler" dedi

Komisyona havale edilmesi kabul edildiği anlamına gelmez

Tugay'ın açıklamasının tamamı şu şekilde:

"Meclis başkanvekilimiz direkt burada reddetmeyelim, komisyona gönderelim, oradan ret çıkar diye böyle bir şey yapmış. Kendince bir nezaket yapmış yani.

Yani böyle bir ihtimal olabilir mi ya gözünüz seveyim. Biz Bozkurt işareti yapan futbolcu heykeli dikmeyiz İzmir'e yani.

Sokaktaki çocuğa sorsanız, böyle bir şeyin olmayacağını söyler.

Ciddiye alınması bile bir şey yani tuhaf. Yani bizi ne zannediyorlar? Anlamadım partimiz belli. İdeolojimiz belli. Bu olaydaki bizim savunacağımız, savunmayacağımız şeyler belli. Anlatabiliyor muyum? Yani heykel dikmek nasıl bir şey olabilir? Olabilir mi öyle bir şey?

MHP'li bir meclis başkan vekili var. Bizim orada o vermiş bu önergeyi. Grup başkan vekili verdiği için ona ayıp olmasın diye komisyona gönderelim demişler. İşte yarın meclis var. Yarın olumsuz oy çıkar kapanır konu.

Belediyeden buna dair o haberleri yapan herkesi ayrı ayrı tebrik ederim. Yani bir arayıp sorsalar da böyle bir karar var mı diye ya?

Komisyona havale edilmesi bu önergenin kabul edildiği anlamına gelmez ki. Komisyondan karar çıkacak. Ondan sonra oylanacak."

Kaynak: HALK TV