Mersin-Adana otoyolunda Tarsus Yenice kavşağında bir otobüsün de karıştığı zincirleme kazada ilk belirlemelere göre 10 kişi öldü, 39 kişi yaralandı!

Edinilen bilgiye göre, Adana gişelerine varmadan yaşanan kazada yolcu otobüsü şöforü yolun kayganlığından ötürü direksiyon hakimiyetini kaybederek karşı şeride geçerek zincirleme kazaya sebep oldu.  Karşı şeritten gelen 1 otomobil, 1 pikap ve daha sonrasından bir kamyon ile çarpışması sonrasında oluşan kazada ilk belirlemelere göre 10 kişi öldü ve yaralanan 39 kişi ise olay yerine gelen ekipler tarafından Adana ve Mersin'deki hastanelere sevk edildi.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından kazaya ilişkin yaptığı açıklamada, ”Diyarbakır’dan İstanbul’a gitmekte olan bir yolcu otobüsü, Mersin ili Tarsus ilçesi Yenice Mahallesi mevkiinde otobanda iki binek araç ve bir kamyonla çarpıştı. İlk belirlemelere göre kazada maalesef 10 vatandaşımız hayatını kaybetti, 39 vatandaşımız ise yaralandı. Kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" dedi.

CHP Genel Başkanı'ndan başsağlığı mesajı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Mersin'de, Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nda meydana gelen kazaya ilişkin, "Mersin'de TAG Otoyolu'nda meydana gelen zincirleme trafik kazasında yaşamını yitiren yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı yurttaşlarımıza acil şifalar diliyorum" mesajını paylaştı. 

Mersin Valisi Pehlivan: 10 ölü, 30 yaralı

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, TAG Otoyolu'ndaki zincirleme trafik kazasında ilk belirlemelere göre 10 kişinin öldüğünü, 30 kişi yaralandığını bildirdi. Bir televizyon kanalına açıklamalarda bulunan Vali Pehlivan, "Diyarbakır'dan Adana üzerinden İstanbul'a hareket etmekte olan bir otobüs Tarsus sınırları içerisinde yolun kayganlığından dolayı karşı istikamete geçiyor. Karşı şeritten gelen 1 otomobil, 1 pikap ve daha sonrasından bir kamyon ile çarpışarak maalesef elim bir kaza gerçekleşti. Kazada 10 kişi kişi hayatını kaybetti ve 30 kişi yaralandı. Çok elim bir kaza herkese baş sağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

Editör: Esra Seyirden