CHP Genel Başkanı Özgür Özel, geçtiğimiz Salı günü, grup toplantısında, emekliye ve asgari ücrete yapılan zammın yetersizliğine vurgu yaparak, ışık kapatma eyleminde bulunacaklarını açıkladı. Tüm vatandaşların da bu eyleme katılmasını isteyen Özgür Özel, "Türkiye'yi ayağa kalkmaya davet ediyoruz. Bu akşam 9'da emekliye ve asgari ücrete zam isteyen herkes ışıkları açıp kapatsın" çağrısında bulundu.

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Çeşme'de de, saatler 21:00'i gösterdiği zaman vatandaşlar, ekonomide özgürlük ve adalet için bu çağrıya kulak vererek ışıklarını söndürdü. CHP Çeşme İlçe Örgütü ise 11 Temmuz Perşembe günü çağrıda bulunarak, vatandaşları tencere ve tavalarıyla, saat 21.00'de Çeşme Cumhuriyet Meydanı'nda buluşmaya davet etti. 

Çeşme Cumhuriyet Meydanı'nda buluşan CHP Çeşme İlçe Başkanı Sait Kavasoğullar, İlçe Kadın Kolları Başkanı Derya Atalan, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Simge Dura, parti üyeleri ve vatandaşlar, saat 21.00'de tencere tava çalarak, hayat pahalılığına ve geçim sıkıntısına karşı ses yükselttiler.

Kaynak: Haber Merkezi