YİĞİT SÜTCÜ - Gürsel Aksel Stadyumu’nda oynanan müsabaka öncesi, taraftarlar Güzelyalı semtinde keyifli vakit geçirdi. Birlikte tezahüratlar yapan farklı takım taraftarları maça güle oynaya girdi. Emniyet güçlerinin yoğun önlem aldığı gözlenirken, maç öncesi saha dışında adli bir olay gerçekleşmemesi mutluluk yarattı.

Ulusal marşlara saygı

Daha önceki bazı milli maçlarda rakibin ulusal marşlarının ıslıklanması kamuoyundan tepki görmüştü. İzmir’de ise böyle bir durum yaşanmadı. Maç öncesi İzlanda ulusal marşı çalarken taraftarlar sessizce bekledi ve marşın ardından alkışlar ile rakibine olan saygısını gösterdi. Maç sırasında ve sonrasında hiçbir saha ve tribün olayı yaşanmaması da memnuniyetle karşıladı.  

Her takımın taraftarı vardı

Tribünlere bakıldığında milli takım formaları dışında hemen her takımın formasını giyen taraftarlar olduğu gözlendi. Maçı canlı yayında anlatan Alp Özgen ve spor yorumcusu Ömer Üründül de bu konuyu sıklıkla dile getirdi. İkili ayrıca Gürsel Aksel Stadyum’unda oluşan ortamın, milli takıma olumlu yansıdığının da altını çizdi. 

Spor yazarı Uğur Meleke de, köşe yazısında milli takımın İzmir’i daha sık oynaması gerektiğinin altını çizdi. Meleke, yazısında, ”Dün Gürsel Aksel Stadı’nda 20 bin gururlu yurttaşımız da “Yaşa Mustafa Kemal Paşa” tezahüratlarıyla futbolcularımızı ateşledi. Gürsel Aksel’in kapasitesi belki 50 bin değil ama çok yürekliler, çok etkililer. Ben milli takımımızın İzmir’de daha sık oynaması gerektiğini düşünüyorum. Hatta bu Gürsel Aksel, bu enerjisiyle milli takım stadı olabilir rahatlıkla.” ifadelerine yer verdi.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ