Bornova Belediyesi tarafından yürütülen Mutfak Atölyesi projesi kapsamında, çocuklar yaratıcı yönlerini geliştirmek ve yeni hobiler edinmek için bir araya geldi. Minik Şefler Atölyesi, 4-12 yaş arası miniklere yönelik düzenlenen pizza yapım etkinliği ile gerçekleşti.

Etkinlikte çocuklar pizza hamuru yapımındaki incelikleri, malzemeleri tanımayı ve kullanmayı öğrendi. Atölyenin en eğlenceli kısmı ise çocukların kendi pizzalarını istedikleri malzemelerle süslemesi oldu. Pişirme işleminin ardından, minik şefler kendi elleriyle hazırladıkları lezzetli pizzaların tadını çıkardı.

Gençler pasta atölyesinde

Bornova Belediyesi, çocuklara yönelik bu başarılı etkinliğin ardından gençleri de unutmadı. Genç Şefler Atölyesi'nde, 12-24 yaş aralığındaki gençler "Konuşan Pastalar" yapımını öğrenecek. Genç Şefler Atölyesi'ne katılmak isteyenler için kayıtlar 19 Ağustos'a kadar devam edecek. İlgilenenler, 0232 999 29 29 numaralı telefondan 6200, 6201, 6202 ve 6203 dahili hatları arayarak kayıt yaptırabilecekler.

Yeni hobiler ediniyorlar

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, düzenlenen etkinliklerin farklı yaş gruplarındaki çocuk ve gençlerin mutfak becerilerini geliştirirken eğlenceli vakit geçirmelerini de sağladığını belirterek, “Bu tür etkinlikler, hem gençlerin yaratıcılıklarını artırıyor hem de yeni hobiler edinmelerine de yardımcı oluyor. Çocuklarımızı ve gençlerimizi farklı etkinliklerle desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: Bülten