Yiğit SÜTCÜ- Mithatpaşa Caddesi’ne araçlarını parkeden sürücüler, bugün araçlarının üzerinde önemli uyarı notu ile karşılaştılar. Notta, ”24-28. Eylül tarihleri arasında yapılacak çalışmalar nedeniyle, güzergah boyunca araç park edilmemesi önemle rica olunur.” ifadeleri yer aldı. Cadde üzerinde oturanlar, araçlarını nereye parkedeceğini kara kara düşünmeye başladı.  

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı açıklamada, İzmir’in en uzun caddelerinden biri olan Mithatpaşa Caddesi’nde, cadde boyunca otopark ve yol çizgisi çalışmaların başlandığı duyuruldu. 09.00-17.00 saatlerinde arasında yapılacak çalışmalar, etap etap devam edecek. Çift sıra park eden araçlar nedeniyle trafik sıkışıklığı sorunların yaşandığı Mithatpaşa Caddesi’nde, park alanlarının yerinin de yeniden belirleneceği ifade edildi.

Belediye ekiplerinin işi çok zor

İzmir’in ana arterlerinden Mithatpaşa caddesinde yaşanan park sorununa çözüm olması için Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak çalışmalar başlamadan bir gün önce çekilen görüntülerde, trafiğin keşmekeş durumu gözler önüne serildi. Uzun yıllardır süren bu durumu ortadan kaldırmak isteyen Büyükşehir Belediyesi personelini ise zorlu bir çalışma bekliyor.

Trafik kilitleniyor

Çalışmaların başlayacağı gün yapılan çekimlerde, çift sıra parktan, kaldırım işgallerine, lastikleri patlamış hurda araçlardan, işgal edilen otobüs duraklarına kadar pek çok yasa dışı durum gözlemlenebiliyor. Okul servisleri, belediye otobüsleri de sürece dahil olunca İzmir’in en uzun caddelerinden Mithatpaşa Caddesi’nde seyahat etmek son derece zorlaşıyor.

Maç günleri duble kabus

Mithatpaşa Caddesi’nin, Güzelyalı bölgesinin ise bir handikapı daha var. Gürsel Aksel Stadyumu’nda maç oynandığı günler, trafik yoğunluğu iki katına çıkıyor. Önceki gün oynanan Göztepe maçı öncesinde, vatandaşlar saatlerce trafikte kaldı. Caddeyi kullanan vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağı çalışmaların sorunları çözmesini dört gözle bekliyor.

Muhabir: Yiğit SÜTCÜ