Muğla’nın Marmaris ilçesindeki Adaköy Mahallesi Yalancıboğaz mevkisinde, deniz suyu yaklaşık 5 metre çekildi. Bu çekilme nedeniyle adacıklar oluşurken, Marmaris’in Uzunyalı ve İçmeler sahillerinde de yaklaşık 2 metrelik bir su çekilmesi gözlendi.
Fethiye ilçesinde de benzer bir durum yaşandı. Fethiye Körfezi'nde deniz suyunun 2 metre kadar çekildiği ve kıyıya yakın yapay Ördek Adası’nda suyun çekilmesiyle adayla karasal bağlantının oluştuğu bildirildi.
Uzmanlar, çekilmenin sebebini açıklıyor
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Su Kaynakları Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, deniz suyu çekilmesinin gel-git olayından kaynaklandığını belirtti. Özçelik, denizdeki bu çekilmenin doğada belli zaman dilimlerinde yaşanan doğal bir olay olduğunu ve bu olayın gel-git, fırtına, rüzgar ve topografya gibi faktörlerle şekillendiğini söyledi.
Özçelik, aynı zamanda bu çekilmenin depremlerle bir ilişkisi bulunmadığını vurguladı ve konuyu yakından takip ettiklerini ifade etti.