Vatandaşların her alanda yanlarında olmak için projeler üreten Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde vatandaşlar ve özellikle öğrenciler tarafından yoğun kullanılan alanlarda ücretsiz Wİ-Fİ hizmeti veriyor. 7 ilçede, 18 farklı noktada ücretsiz ve kotasız hizmet veren Büyükşehir Belediyesi’nin bu hizmetinden 2024 yılı başından itibaren yaklaşık 40 bin kişi yararlandı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz Wİ-Fİ hizmetinden yararlanan üniversite öğrencileri günümüz çağında her şeyin internetten telefonla yapıldığını, hayat pahalılığının internet paketleri ücretlerini de arttırdığını söyleyerek Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz Wİ-Fİ hizmetinin çok önemli olduğunu belirttiler.

İnternet paketleri yetmiyordu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği son sınıf öğrencisi Cem Ozan Yılmaz internetin hayatlarının bir parçası olduğunu, Büyükşehir’in ücretsiz Wi-fi hizmetinin işlerine yaradığını belirtti. Yılmaz, "Ücretsiz Wi-fi hizmeti ile Kötekli Yoğurtçu Parkı’nda karşılaştım. Gayet güzel bir uygulama. Şehrin birçok noktasında varmış. Günümüzde telefonlar hep elimizde. İnternet paketleri bazen yetmiyor. Ücretsiz Wi-fi hizmeti olması bizim işimize yaradı.” şeklinde konuştu.

Büyükşehir’in çalışmaları çok verimli

Biyokimya Bölümü’nde doktora öğrencisi Yiğit Deveci internet paketlerinin çok pahalı olduğunu, ücretsiz Wi-fi hizmetinin çok yararlı bir hizmet olduğunu belirtti. Deveci, “Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarının çok verimli olduğunu düşünüyorum. İnternetle alakalı hizmet çok faydalı, bende kullandım. İnternet paketleri çok pahalı. Ücretsiz Wi-fi bu nedenle çok yararlı.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bülten