Semra İğtaç- İzmir Kültür Sanat Fabrikası - Resim Heykel Müzesi'nde düzenlenen "Müzecilikte Yeni Yaklaşımlar" konulu konferans, geniş bir katılımla gerçekleşti. Müzeolog Ceylin Ceren İkizoglu’nun sunumuna Müze müdürü Dr. Ayşe Füruzan Caman, müdür yardımcısı ve heykeltraş Varol Topaç, Uluslararası Müzecilik Derneği Başkanı Derya Manav’ın yanı sıra, konuyla ilgilenen öğrenciler, akademisyenler ve ziyaretçiler etkinliğe yoğun ilgi gösterdi.

Konferansta, Müzeolog Ceylin Ceren İkizoğlu, lisans bitirme tezi olan "Müzecilikte Yenilikçi Yaklaşımlar" adlı sunumunu gerçekleştirdi. İkizoğlu'nun sunumu, müzecilik alanında yenilikçi yaklaşımların nasıl hayata geçirilebileceğine dair önemli bilgiler sundu.

Sunum, özellikle öğrenciler ve akademisyenler tarafından ilgiyle takip edildi ve konferansın sonunda katılımcılarla interaktif bir soru-cevap bölümü gerçekleştirildi. Konferans, İzmir'in kültür-sanat alanındaki gelişmelere katkı sunmaya devam ediyor.

Ceylin Ceren İkizoğlu kimdir?

Ceylin Ceren İkizoğlu, 30 Ocak 2003'te İzmir'de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Antalya’da tamamladı. Yaşıtlarına göre liseden erken mezun olan İkizoğlu, YKS sınavına da erken girerek istediği İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Müzecilik Bölümü’nü kazandı. 2020 yılında başladığı müzecilik eğitimini, 2024 Haziran ayında bölüm ikincisi olarak başarıyla tamamladı.

Mezuniyetinin ardından müzecilik alanında profesyonel olarak çalışmaya başlayan İkizoğlu, Uluslararası Müzecilik Derneği’nin aktif bir üyesidir. Ayrıca, Cumhuriyetin 100. yılına özel olarak düzenlenen "Cumhuriyetle Şekillenen Bir Kent: İzmir" sergisinde görev almıştır.

Muhabir: Semra İğtaç