Narin Güran cinayetine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen anne Y. G’nin savcılık sorgusundaki ifadeleri ortaya çıktı. ANKA Haber Ajansı’nın edindiği bilgiye göre, anne Y.G, Narin Kur’an kursuna gitmeden önce evdeyken üstünde siyah şort ve tişört olduğunu, ancak Narin evden çıkarken görmediğini, bu nedenle dışarı çıkarken ne giydiğini bilmediğini söyledi.

Narin’in iki terliği olduğunu ve kaybolduğu gün kırmızı terliğini giydiğini söyleyen anne, evden çıkarken görmemesine karşın neden Narin’in kırmızı terlik giydiğini beyan ettiğinin sorulması üzerine, diğer terliği evde olduğu için kırmızı terliğini giydiğini düşündüğünü aktardı.

Eşine neden söylememiş!

Y.G ifadesinde, Narin’in kaybolduğunu neden eşine söylemediğinin sorulması üzerine, eşinin Batman’dan dönmekte olduğunu, yolda telaşa kapılmasın diye söylemediğini savundu.

Y.G’ya, tutuklu amca Salim Güran ile ilişkisi olup olmadığı da soruldu. Salim Güran ile ilişkisi olmadığını ileri süren Y.G, ''Narin’i sizinle Salim’in ilişkisine denk geldiği için mi öldürdünüz” sorusuna Y.G, kesinlikle Narin’i görmediğini, Salim Güran ile ilişkisi olamayacağını savundu.

Y.G, kendi telefonundan Salim Güran’ı bir kez yanlışlıkla aradığını, başka arama yapılmışsa bunu çocuklarının yapmış olabileceğini ileri sürdü.

Tutuklanan Nevzat Bahtiyar’ın ifadesinde amca Salim Güran’ın, Narin’in yaşadığı evin ahırının olduğu bölümden kendisine doğru ''Nevzat seninle işimiz var'' diye bağırdığını beyan ettiği hatırlatılarak, bu sesi duyup duymadığının sorulması üzerine anne Y.G, evde klima çalıştırarak uyuduklarını, pencerelerin kapalı olduğunu, bu nedenle bu sesi duymamış olabileceğini öne sürdü.

Battaniye ve halılar nerede?

Evdeki halıların Narin’in kaybolduğu gün veya sonrasında yıkanıp yıkanmadığının sorulması üzerine Y.G, halıları değiştirmediğini, ancak eve gelip giden olduğundan kirlendiği için Narin kaybolduktan sonra 5 veya 6’ncı günde kardeşinin halıyı temiz halılarla değiştirdiğini, eski halının evde yıkanmamış halde durduğunu söyledi.

Narin kaybolduğu gün Salim Güran’a battaniye verip vermediği sorulan Y.G, kimseye battaniye vermediğini, olay nedeniyle eve çok kişi gelip gittiği için evden Salim Güran’ın evine battaniye götürülmüşse bundan haberi olmadığını öne sürdü.

Salim Güran’ın aracında Narin’in DNA örneğinin bulunduğunun hatırlatılmasına karşılık Y.G, ailecek hiçbir zaman Salim Güran’ın aracına binmediklerini, Narin’in de kendilerinden ayrı hiçbir zaman binmediğini, sadece 14 Temmuz 2024 tarihinde bir nişan nedeniyle Narin’in birkaç kişiyle birlikte bindiğini ve arka koltukta oturduğunu anlattı.

Anne Y.G,'ye tutuklama talebi

Y.G, Nevzat Bahtiyar’ın, Narin’in cansız bedenini  Salim Güran’ın kendisine verdiğini beyan ettiğinin hatırlatılması üzerine, bundan haberi olmadığını, Salim Güran ile Nevzat Bahtiyar’ın iyi arkadaş olduklarını, onları her zaman birlikte gördüğünü söyledi. Anne Y.G, amca Salim Güran ile ailece bir husumetlerinin olmadığını, kızına neden zarar verdiğini bilmediğini öne sürdü.

Anne Y.G, bu ifadenin ardından '‘Kasten öldürme suçuna iştirak etmekten’' tutuklanması talep edildi.

Kaynak: ANKA