Narin Güran’ın cinayetiyle ilgili yürütülen soruşturmada önemli bir son dakika gelişmesi yaşandı. Halk TV'de yer alan habere göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, olay yerinde toplanan bulgular ve DNA analizlerine dayanarak, Narin’in 21 Ağustos’ta saat 15.15’te eve girdikten kısa bir süre sonra öldürüldüğünü ilan etti. 

Evde deliller yok edilmeye çalışılmış!

21 Ağustos’ta kaybolan ve daha sonra derede bir çuval içinde cansız bedeni bulunan Narin Güran’ın neden ve kim tarafından öldürüldüğü henüz kesinleşmemişken, evde yapılan incelemelerde birçok delilin yok edilmeye çalışıldığı tespit edildi. Evdeki eşyalar ve halılar özel yöntemlerle yıkanmış olsa da, bazı eşyalarda DNA izlerine ulaşıldığı bildirildi.

Savcılar, şüphelilerin cep telefonlarına ait HTS kayıtlarını daraltarak incelemeler yaptı ve amca Salim Güran’ın cinayet anında evde bulunduğunu, sık sık eve girip çıktığını tespit etti. Ayrıca, aile fertleri arasında cinayetin işlendiği saatlerde yapılan telefon görüşmeleri bulunması da soruşturmayı derinleştiriyor.

Güran ailesini 12  avukat savunacak

Cinayet soruşturmasında 9’u Güran ailesinden olmak üzere 12 kişi tutuklu bulunuyor. Tutuklu sanıkları savunmak için 12 avukat görevlendirildi ve savunma ekibi toplu bir şekilde müvekkilleriyle cezaevinde görüştü. Görüşmenin uzun sürmesi, cezaevindeki diğer avukat görüşmelerini aksattı.

Savcılık, elde edilen yeni deliller ışığında şüpheli sanıkların tekrar sorgulanacağını açıkladı.

Kaynak: HALK TV