Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran, günler sonra ölü bulunmuştu. Cinayetin üzerinden günler geçti ama olay hala netlik kazanmadı.

Bağlar ilçesinde kaybolduktan 19 gün sonra cesedi Eğertutmaz Deresi'nin yatağında bulunan Narin'le ilgili yürütülen soruşturma devam ederken, gözaltına alınıp serbest bırakılan Narin'in babası Arif Güran'dan yeni açıklamalar geldi.

Bir televizyon kanalının canlı yayınına konuk olan baba Güran, "Bir köyün içinde kızım kayboluyor, kimse görmüyor. Herkes kör olmuş, kimse duymuyor" dedi.

Eşi, ağabeyi, oğlu, yengesi derken ailesinden 12 kişinin gözaltına alındığını belirten Güran, hiçbirinin yanına gitmediğini ve varsa bir suçları devletin cezasını vermesi gerektiğini belirtti.

Soruşturmanın sonuçlanmasını beklediğini belirten acılı baba şu ifadeleri kullandı: "Zaten devlet olmasa belki de kızım hiç bulunmazdı. Devlet şu an durmuş mu durmamış, yine devam ediyor. Bu olayın aslını ve gerçeğini devlet çıkaracak"

O adam canidir

Narin cinayetinde tutuklanan Nevzat Bahtiyar'a itirafçı denilmesinin canını yaktığını ve içini acıttığını belirten baba Güran, bir detaya da dikkat çekti.

Güran, "Nevzat'ın arabası kapısının önünde değildi. Normalde o arabayı oğlu kullanıyor. Bunu niye söylemiyorlar. Bu araba nasıl Nevzat'a geldi. Kim getirdi? O gün o kırmızı araba köyde değildi" diye konuştu.

Katil zanlısı olarak Nevzat'tan şüphelendiğini söyleyen Güran, "O adam her akşam gelip yanımda oturuyor, o adam canidir. Ha yapan ha saklayan... Bana sorarsanız ondan başkası değildir." dedi. Güran, sözlerini şöyle sürdürdü; "O namussuz o arabayı getirip kızımı avlunun içinde arabaya koymuş. Ondan başka da kimse değil. Şuna soruşturma var, devletin elinden gelenin fazlasını yapıyor ve zaten bulacaklar."

Kaynak: HABER MERKEZİ