Narlıdere Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından, kentin en işlek noktalarından biri olan Sema Sokak’ta sürdürülen yol, kaldırım ve çevre düzenlemesi çalışmalarında sona gelindi. Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun, bölge sakinlerinin talebi doğrultusunda Narlıdere Belediyesi tarafından hayata geçirilen çalışmaları yerinde inceledi. Kısa sürede tamamlanacak çalışmalarla araç ve yaya trafiğinde yaşanan karmaşa ortadan kaldırılacak, bölge daha konforlu ve güvenli hale getirilecek. 

Sözümüzü tuttuk

Sema Sokak’taki çalışmaları yerinde inceleyen Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun, yapılan düzenlemelerle hem araç ve yaya trafiğindeki düzensizliğin ortadan kalkacağını hem de olası kazaların önüne geçileceğini ifade etti. Çalışmaların belediyenin öz gücüyle yapıldığına dikkat çeken Başkan Uzun, önceliğinin her zaman Narlıderelilerin talepleri olduğunu vurguladı. Göreve gelmeden önce Sema Sokak’taki düzensizliği ortadan kaldıracağına söz verdiğini hatırlatan Başkan Erman Uzun, “Sözümü tuttuk, Sema Sokak artık daha konforlu, sağlıklı ve güvenli olacak. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Uzun, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Sema Sokak’ta yapılan asfalt çalışması ve trafik düzenlemesi ile ilgili desteklerinden dolayı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’a teşekkür etti. Başkan Uzun, saha incelemesinin ardından bölgedeki vatandaşlarla selamlaştı, talepleri dinledi.

Neler yapıldı?

Narlıdere’nin Yenikale Mahallesi’nde bulunan, yayaların ve araçların sıklıkla kullandıkları Sema Sokak’ta bölge sakinlerinin en büyük talebi olan kaldırım genişletme çalışması hayata geçirildi. En düşük kaldırım genişliği 2 metre oldu. Böylece, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı ile Mithatpaşa Caddesi’ni birbirini bağlayan Sema Sokak yayalar için daha konforlu ve güvenli hale getirildi. Öte yandan, yapılan yol düzenlemesi ile araçların duraklamasının önüne geçilerek trafik akışının hızlanması sağlandı. İhtiyaç olan noktalarda yeşil alan düzenlemesi gerçekleştirildi. Narlıdere Belediyesi tarafından yapılan çalışmalarda sona gelinirken İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin asfaltlama çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Asfalt çalışmasının sona ermesinin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi trafik konusundaki düzenlemeleri gerçekleştirecek ve sokak tamamen yenilenmiş olacak. 

Kaynak: Bülten