SEMRA İĞTAÇ - Urla Belediyesi Gençlik Spor Kulübü, Türkiye Kadın Basketbol 1. Ligi'nde İzmir’in tek temsilcisi olarak, kanser hastası çocuklara umut olacak anlamlı bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. 

Göz kanseriyle mücadele ederken 2020 yılında hayatını kaybeden Nefes Can anısına düzenlenen kadın basketbol dostluk maçları, 4 Eylül 2024 tarihinde Urla Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek. Saat 19.00'da başlayacak etkinlikten elde edilecek tüm gelir, kanserle mücadele eden çocuklara ve ailelerine destek olan Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Merkezi Kurma ve Geliştirme Vakfı'na (KİTVAK) bağışlanacak.

Nefes Can, İzmir'de beden eğitimi öğretmeni Şenay Can ve ziraat mühendisi Erhan Can'ın ikinci kızı olarak dünyaya geldi. Henüz 7 aylıkken göz kanseri teşhisi konulan Nefes, defalarca kemoterapi aldı. 21 Eylül 2020'de geçirdiği operasyonla sol göz bebeği alınan Nefes, hidrosefali (beyinde su toplanması) nedeniyle 25 Nisan'da Dokuz Eylül Tıp Fakültesi Hastanesi'ne yatırıldı ve ne yazık ki 15 Mayıs'ta yaşamını yitirdi. 

Nefes’in anısını yaşatmak ve kanserle mücadele eden çocuklara destek olmak amacıyla 2020 yılından bu yana Urla’da düzenlenen bu anlamlı turnuva, her yıl büyük ilgi görüyor. Bu yıl da Nefes Can’ın adını taşıyan bu organizasyon, kanser hastası çocukların ve ailelerinin hayatlarına bir nebze olsun nefes olmayı hedefliyor.

Muhabir: SEMRA İĞTAÇ