Yiğit SÜTCÜ- Boxerlar, Almanya'da Bulldog ve nesli tükenmiş Bullenbessier ırklarının melezlenmesiyle ortaya çıkmıştır. Kovalama ve avlanma amacıyla yetiştirilmişlerdir. İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra, popülerlik kazanarak Amerika'ya Amerikan askerleri tarafından getirilmişlerdir. Son yüzyılda, polis köpekleri, bekçi köpekleri, haberci köpekler ve sığır yakalayıcıları olarak kullanılmaktadırlar.

Hareketli yapısı ön planda

Boxer cinsi, görünümü nedeniyle genellikle bekçi köpeği olarak tanınır. Ancak, bu özelliği pek de belirgin olan bir ırk değildir. Sürekli neşeli ve hiperaktif davranışlar sergilerler. İki ana türü bulunur: Alman Boxer ve İngiliz Boxer. Alman Boxerlar genellikle daha küçük yapılıdır, İngiliz Boxerlar ise oldukça iri olabilir.

Çok çalışkan bir ırk

Boxerların eğitim yetenekleri oldukça iyidir. Fakat hiperaktif yapıları nedeniyle, eğitim sırasında ve sonrasında sağlam bir otorite kurulması önemlidir. Sportif bir yapıya sahip oldukları için yoğun eğitimlere kolayca adapte olabilir ve hızlı bir şekilde öğrenebilirler. Boxer cinsi, mutlu, dost canlısı, enerjik ve girişken bir karaktere sahiptir. Aileleriyle güçlü bağlar kurarlar ve biraz kaba oyunlardan hoşlanırlar. Çocuklarla çok iyi geçinirler.

Düzenli egzersiz ihtiyacı

Boxerların tüyleri kısa, parlak ve düz bir yapıya sahiptir. Renkleri genellikle kahverengi ve beyaz, düz kahverengi ve kaplan desenli olabilir. Orta düzeyde tüy dökme özelliği gösterirler. Boxerlar, günlük fiziksel ve zihinsel aktivitelerle egzersiz ihtiyaçlarını karşılarlar.

Apartman yaşamına uygun

Apartman ortamında yaşıyorlarsa, düzenli yürüyüş veya koşulara çıkarılmaları gerekir. Boxerlar, insanlarla sıkı bir diyalog kurmayı severler. Apartman yaşamına uygun bir ırktır, ancak aşırı sıcak veya soğuk havalarda rahatsız olurlar. Bahçede yaşamaya uygun değildirler.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ