Uruguay futbolunun efsane isimlerinden Luis Suarez, Paraguay ile oynanan 2026 FIFA Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri maçıyla birlikte milli formaya veda etti. Centenario Stadyumu'nda oynanan ve 0-0 beraberlikle sonuçlanan karşılaşmada 90 dakika sahada kalan Suarez, maç sonunda düzenlenen törenle milli takımdan emekliliğini duyurdu. Gözyaşlarına hakim olamayan deneyimli futbolcu, Uruguay Milli Takımı forması altında çıktığı 142 maçta 69 gol atarak kariyerinin ardında büyük bir miras bıraktı.

24 Ocak 1987'de Salto'da dünyaya gelen Suarez, futbol kariyerinde El Pistolero lakabıyla tanınan bir isim oldu. Neslinin en iyi futbolcularından biri olarak kabul edilen ve tüm zamanların en büyük forvetleri arasında gösterilen yıldız oyuncu, kariyerinde iki Avrupa Altın Ayakkabı, bir Eredivisie Altın Ayakkabı, bir Premier League Altın Ayakkabı ve bir Pichichi Ödülü kazanma başarısı gösterdi. Kulüp ve milli takım formasıyla 500'den fazla gol atan Suarez, Uruguay futbol tarihine damga vurdu.

Suarez'in kariyerinde unutulmaz anlardan biri de 2014 FIFA Dünya Kupası'nda İtalya'ya karşı oynanan maçta Giorgio Chiellini'yi ısırarak futboldan 4 ay men cezası almasıydı. Ancak bu olay, onun futbol dünyasındaki başarılarını gölgeleyemedi. 2 Eylül 2024'te yaptığı açıklamada, Paraguay maçının ardından milli takıma veda edeceğini duyuran Suarez, Uruguaylı futbolseverlerin hafızasında derin izler bıraktı.

Uruguaylı efsane milli takımdan emekli oldu: Luis Suarez'den üzen veda

Kaynak: Haber Merkezi