Bugünden 20 yıl önce, ülkemizi UEFA Kupası’nda temsil eden ligin önemli ekiplerinden Denizlispor, bugün ise binbir zorluk ile uğraşıyor. Avrupa kupalarında 4. Tura kadar yükselen horoz, Fransa'nın Lorient, Çek Cumhuriyeti'nin Sparta Prag ve Fransa'nın Olympique Lyon takımını eleyerek 4.tura yükselme başarısını göstermişti. Bu turda Porto'ya elenen Denizlispor elde ettiği zaferlerle Türk futbolseverlerin gönlünde taht kurmuştu. Daha sonraki sezonlar bu başarıyı tekrarlayamayıp 2009-2010 sezonun sonunda 11 yıl boyunca aralıksız mücadele ettiği Süper Ligi ligi 17. tamamlayarak 1. Lig’e düşmüştü.

Çile ile geçen yıllar 

Denizlispor, bir önceki sezonda mücadele ettiği 1. Lig'i 11. sırada tamamlasa da 2022-23 sezonunun bitimine 4 hafta kala Bodrumspor'a 1-0 yenilerek tarihinde ilk defa 2. Lig'e düşmüştü. 2024 yılı Ocak ayında FIFA'dan yapılan açıklamada kulübe transfer yasağı getirilince, 2023-24 sezonunun bitimine 2 hafta kala, tarihinde ilk defa 3. Lig'e düşmüş ve ekonomik olarak da oldukça güç bir duruma gerilemiş oldu.

Hedef ligde kalmak 

Nesine 3. Lig 4. Grupta ilk 5 haftada 1 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 yenilgi ile 6 puan toplayarak 7. sırada bulunan Denizlispor’da Başkan Ahmet Yalın Yıldırım, bu sezonki hedeflerini gerçekçi olarak belirlemeleri gerektiğini ifade etti. Yıldırım, "Çoğu takım 100 milyonluk bütçelerle kadro kurarken, biz 20 milyonluk bir bütçeyle takım oluşturmaya çalışıyoruz. Gençlerle mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.”  şeklinde konuştu. Pazar günü oynayacakları ve en uzak deplasman olan Ağrı 1970 SK maçı yolculuğuna da dikkat çeken Yıldırım, kendisi dahil 5 yöneticinin bu maça katılacağını belirtti. Yıldırım, Ağrı deplasmanının maliyetinin 500 bin lirayı bulacağını ve bu paranın bile ekonomik açıdan kendilerini zorladığını belirtti.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ