Ödüllü oyuncu ve senarist Ercan Kesal, BirGün'lük Tiyatro etkinliği kapsamında İzmir Adnan Saygun Sahnesi'nde sahne alacak. 1 Mart saat 20.00’da gerçekleşecek etkinlikte Kesal, "Ayazmanın Yılanı" adlı tek kişilik gösteriyle tiyatro tutkunlarıyla buluşacak.
BirGün'lük Tiyatro etkinliği, tiyatro sanatını daha geniş kitlelerle buluşturmayı amaçlayarak bu muhteşem gösteriye ev sahipliği yapacak. 75 dakika sürecek olan bu performans, İzmirliler için bir ilk olma özelliğini taşıyor. Ercan Kesal’ın yazıp oynadığı ilk tiyatro eserinde yönetmen koltuğunda Berfin Zenderlioğlu var.
Bir Anadolu masalı
Kesal, bir Anadolu masalı anlatıyor. Oyunda, bozkırda doğmuş bir esnaf çocuğunun, karışık bir gencin ve mecburi hizmette yaşlanmış bir hekimin bakış açısının her yerindeki geçmişe dair güçlü bir hikâye sunuluyor. Kesal, “Anılar ayazmayı bekleyen yılanlar gibidir, kalbimizin çerini çöpünü temizlerler; suyu içilir hâle getiren yılanlar gibi gelecek günlerimizi de yaşanır kılar anılarımız. Anılar toplumsal belleğimizdir de aslında” diyerek oyun ile ilgili şunları dile getirdi: “Sert bir masal, biliyorum ama Akiro Kurosawa gibi yapacağım, fonda neşeli bir çocuk şarkısı çalacak.”