Gaziemir Belediye Meclisi, Nisan ayı olağan toplantısının ikinci birleşiminde, Gaziemir Belediyesi’nin 2024 Yılı Faaliyet Raporu'nu görüştü. Meclis Başkanı Hazel Öztürk Işık'ın başkanlık ettiği toplantıya, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) gruplarından temsilciler katıldı. Grup Başkanvekilleri Cemal Çalışkan (CHP), Hüseyin Aslan (AKP) ve Mehmet Sait Sert (MHP) ile diğer meclis üyeleri, raporla ilgili görüşlerini açıkladı.

Başkan Ünal Işık’tan ekonomik kriz vurgusu

Faaliyet raporu üzerindeki eleştirileri yanıtlayan Gaziemir Belediye Başkanı Ünal Işık, özellikle ülkede yaşanan ekonomik krizin belediyelere olan etkilerini vurguladı. Işık, "Bugün Gaziemir’de, Karabağlar’da ve Menemen’de yaşanan sorunların temelinde, genel siyasetin neden olduğu ekonomik sıkıntılar var" diyerek, belediyelerin hizmet üretme noktasında zorlandığını ifade etti.

Başkan Işık, "Yatırım yapmakta zorluk yaşıyoruz. Devlet karayollarını dahi yapamazken, biz de Gaziemir’in yollarını yapamıyoruz" dedi. Kentsel dönüşümle ilgili de görüş bildiren Işık, "Kentsel dönüşüm başlamalı ama bu sürecin finansmanı ve hesapları şeffaf olmalı" diye belirtti.

Büyükşehir meclisinde karar verildi: Sosyal Konut arazisi EGEŞEHİR A.Ş’ye geçti! Büyükşehir meclisinde karar verildi: Sosyal Konut arazisi EGEŞEHİR A.Ş’ye geçti!

Bütçe kesintileri ve kamu engelleri

Gaziemir Belediyesi’nin gelir kaynaklarından biri olan İller Bankası paylarındaki kesintilere dikkat çeken Başkan Işık, 2025 yılının ilk dört ayında belediyenin paylarından %40 oranında kesinti yapıldığını açıkladı. “Seçim beyannamemizde söylediklerimizi yapabilmek için, bu kesintilere rağmen hizmet üretmeye devam ediyoruz” diyen Işık, enflasyonun yükselmesiyle belediyenin alım gücünün ciddi oranda düştüğünü belirtti.

Sosyal yardımlar ve işsizlikle mücadele

Başkan Ünal Işık, sosyal yardımlara yönelik eleştirileri de değerlendirdi. Yardım taleplerinin arttığını ve bunun nedeninin sorgulanması gerektiğini ifade eden Işık, "Toplumun her tarafından sosyal yardım talebi geliyor. Öncelikli olarak yoksullukla mücadele edilmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi. Ayrıca, Gaziemir Belediyesi'nin iş arayanlara destek sağlamak amacıyla kurduğu CV Bank biriminin, 2024 yılında 1.035 kişiyi işe yerleştirdiğini açıkladı.

Gelir adaletsizliği ve belediyelere yapılan destekler

İller arasındaki gelir adaletsizliğine de değinen Başkan Işık, Menemen Belediyesi’ne tahsis edilen arazinin borçları silmeye yardımcı olduğunu belirterek, "Bu tür eşitsizlikler, diğer belediyelerle rekabetimizi zorlaştırıyor" dedi. Belediye başkanı, aynı eşitsizliğin Gaziemir'e de uygulanmaması gerektiğini vurguladı.

Gaziemir’in sorunları için görüşmeye hazırım

Son olarak, Başkan Işık, Gaziemir’in sorunlarının çözümü için Cumhurbaşkanı ile görüşmeye hazır olduğunu belirtti. "Dosyam hazır, Sayın Cumhurbaşkanımızla görüşmeye hazırım. Gaziemir’in sorunlarını çözmek için ne gerekiyorsa yapmaya kararlıyım" dedi.

2024 yılı faaliyet raporu oy birliğiyle kabul edildi

Başkan Işık’ın konuşmalarının ardından yapılan oylamada, Gaziemir Belediyesi'nin 2024 Yılı Faaliyet Raporu, AKP ve MHP’li meclis üyelerinin ret oylarına karşılık, CHP’li meclis üyelerinin kabul oylarıyla oy çokluğuyla kabul edildi.

Kaynak: GAZİEMİR BELEDİYESİ