BATUHAN KAYA/İZ GAZETE- İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Örnekköy'de kurucuları arasında CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun da bulunduğu İş İnsanları Yapı Kooperatifi eliyle başlattığı kentsel dönüşüm projesinde inşaatların durdurulması üzerine AKP Grup Başkan Vekili Hakan Yıldız ve AKP Meclis Üyesi Uğur İnan Atmaca önerge verdi.

Önergeye ilişkin söz alan AKP Grup Başkanı Hakan Yıldız, "En azında tarafımıza soru önergesi olarak cevap verilebilir. Belirsizlik var. Soru önergesi kapsamında değerlendirilip hızlıca cevap verilebilir" dedi. 

AKP’li Meclis Üyesi Uğur İnan Atmaca ise, "Bu bölgede ciddi bir mağduriyet var. Vatandaşlar tarafımıza ulaştılar. Çok ciddi bir mağduriyet söz konusu. Aynı şeyin Gaziemir ve Uzundere’de de olabileceği endişesi ile tarafımıza bilgilendirme yapılmasını talep ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

Kooperatifle yapılan sözleşmenin içeriği önemli 

Önergeye ilişkin açıklama yapan Cemil Tugay, "Bu konu zaten gündemimizde. Devam eden incelemeler var. İşin hukuki ve idari olmak üzere iki ayrı boyut var. Bir tanesi Büyükşehir'in kentsel dönüşüm uygulaması çerçevesinde tapuları devralınan vatandaşın hakları, diğeri de bir kooperatifle sözleşme imzalanmış olmasıdır. O sözleşmenin içeriği önemli, uygun görürseniz herhangi bir yorumda bulunmayayım. Bunu bir soru önergesi olarak alıyoruz, size cevap iletilecek” dedi.

Ne olmuştu?

Örnekköy’de İş İnsanları Yapı Kooperatifi’nde inşaatın finansman krizi nedeniyle durmuş, projenin tamamlanması için 468 milyon TL ek finansmana ihtiyaç duyulduğu ve daire başına 1milyon 100 bin TL ödeme yapılması gerektiği söylenmişti.

Editör: Duygu Kaya