CHP Genel Başkanı Özgür Özel, grup toplantısında konuşma yaptı. Özel, yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı adayı olacak mı sözlerine de yanıt verdi. Özel'in açıklamasında eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na atıfta bulunması da dikkat çekti.

Özel'in açıklaması şöyle:

Nisan ayı anketleri geldi. 31 Mart seçimleri bir yerel seçimdir genele yansımaz diyenler yanıldı. Birinci parti olmadığımız hiçbir anket yok.

Geçmişte yaptığımız hataları tekrar etmeyeceğimizi söylemiştim. Hazır birinci partiyken, gelecek seçime daha zaman varken aday tartışması iyi niyetli şekilde de yapılsa da faydası olmayan bir tartışmadır. Buradan gelecek seçim için şimdiden aday tartışması başlatmanın CHP'nin gücünü azaltmak ona çelme takmaktan başka bir amacı yoktur. Bu tartışmaları doğru bulmam. Her birimiz gönlümüzdeki adayı, gönlümüzdeki ortak bir duyguyu ön plana çıkarmak durumundayız.Günü gelince CHP'nin bir adayı olacak. O aday CHP'nin üyeleriyle, halkın sesini dinleyerek, seçim organlarında tartışılarak, Anayasa nasıl diyorsa öyle, bu seçim başarısı nasıl geldiyse öyle belirlenecektir.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkan olarak kendi adaylığımı dayatmak, CHP'nin tarihi bir fırsatını kaçırması sağlamak birilerinin tükenmekte olan iktidarına tekrar fırsat vermeyeceğimden herkes emin olsun.

Bu partinin bu gruptaki tüm belediyelerindeki, her biri bu partinin evlatlarını güçlendirerek bu partiyi güçlendirmek boynumuzun borcudur.

CHP kendi evlatlarından korkmaz, birileri istiyor diye birbiri ile uğraşmaz. CHP’liler bilir ki hepsinin ortak görevi birlik halinde Cumhuriyet’in ikinci yüzyılının ilk genel seçimlerinde Mustafa Kemal Atatürk’ün partisini birinci parti yapmaktır."

Editör: Özlem Çimen Durmaz