Batuhan KAYA/İz Gazete- Geçtiğimiz aylarda “personel fazlalığı” gerekçesiyle işten atılan İZENERJİ ve İZDOĞA işçileri, CHP Lideri Özgür Özel’in İzmir programı kapsamında geldiği CHP İzmir İl Başkanlığı’nda Özgür Özel ile görüştüğü öğrenildi. İşçilerin Özel’e durumlarını ifade ettiği ve görüşmeye İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın da dahil olduğu belirtildi. 

İşçiler adına Özgür Özel ile görüşmeye giden 3 kişilik heyet içerisinde yer alan eski İZDOĞA işçisi Umut Taşkale görüşme hakkında, kendilerine ilk etapta Özel’e mektup yazmalarının teklif edildiğini ancak bunu kabul etmeyerek birebir görüşme istediklerini ifade etti. Özel’e, 18 gündür muhatap bulamadıklarını ifade ettikleri sırada Tugay’ın araya girerek, “Dün görüştük ya arkadaşlar” dediği belirtildi. 

Tugay’dan görüşme sırasında pazartesi günü için randevu aldıklarını ifade eden Taşkale, “80 kişilik listedeki 1 kişi dahi alınmazsa işe başlamayacağız” diye konuştu. Genel Başkan Özel’e mektup da yazdıklarını ve Özel’in mektubu cebine koyduğunu kaydeden Taşkale, işlerine geri dönene kadar eyleme devam edeceklerini kaydetti.

Başkan Tugay’ın işçilere, “Belediyenin mali durumunu düzeltir düzeltmez sizleri işe alacağız” ifade edildi.

İşçilerden Özel'e mektup

Öte yandan işten çıkarılan İZDOĞA ve İZENERJİ işçilerinin CHP lideri Özgür Özel'e bir mektup gönderdiği öğrenildi.

İşçiler gönderilen mektupta şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Özgür Özel biz İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren İzenerji ve İzdoğa şirketlerinde çalışırken işten atılan işçileriz. 

Günlerdir süren direnişimizde sesimizi duyurmaya çalışıyoruz, dün basına da yansıdı görmüşsünüzdür belediye başkanımız sayın Cemil Tugay’a işimizi istiyoruz dediğimizde “benim elimden bir şey gelmez” dedi. 

Yine bugün size ulaşmak için hazırlık yaptığımızı duyan CHP İzmir İl yönetimi günlerdir bizimle hiç temas kurmamışken, sizinle görüşmemizi engellemek için bize ulaştı “siz bugün bir şey yapmayın ben sizin işinizi çözeceğim” dedi. 

Sayın Özel hepimizin bambaşka hikayeleri var ama tek ortak noktamız var ki biz hepimiz çalıştığı süre boyunca görevinin başında olan canla başla İzmir halkına hizmet etmeye çalışan işçilerdik. Fazlalık olmadığımız gibi çalıştığımız birimlerde personel sayısı yetersizdi.

Bizim talebimiz net işimize dönmek istiyoruz, işimize dönene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz"

Muhabir: Batuhan KAYA