Menderes Belediyesi ile ilgili iddiaları haberleştirmesinin ardından mesaj yoluyla tehdit edilen İz Gazete Genel Koordinatörü ve Köşe Yazarı Özgür Coşkun, ilgili hesabın kendisine gönderdiği mesajları mahkemeye sundu.

Coşkun’un paylaştığı mesajların içeriği şu şekilde:  

-Bence sen artık yazmayı bırak, ailesi var, çevresi var başkanın…
+ Yani? Ne demek istediğini anlamadım.
-Günü gelince anlarsın…
+Sen beni tehdit mi ediyorsun?
-İşine bak, sen yaz, böyle devam et…

Menderes Belediyesi’ni eleştirmişti

İz Gazete Genel Koordinatörü ve Köşe Yazarı Özgür Coşkun, önceki hafta Menderes Belediyesi ile ilgili bir yazı yayınlamıştı. Yazıda şu ifadelere yer verilmişti.

”Bir ilçeyi, bir belediyeyi yönetmek uzmanlık ister, bilgi ister, birikim ister, eğitim ister… İşte bunların hiç biri yoksa o ilçenin de, belediyenin de vay haline… Hele bir de kadronuzu işinde uzman kişilerden kurmazsanız yandı gülüm keten helva… Bir belediye başkanı her şeyi bilmeyebilir ama kuracağı uzman kadro ile hem belediyesini hem de ilçesini düzgün yönetir. Güzel, başarılı işler yapar. Örnekleri çok… Ama hem kendiniz hem de ekibiniz uzman değilse işte orada büyük sıkıntılar var demektir. Bugün Menderes Belediyesi’nin düştüğü durum tam da budur.”

Haber yaptı, tehdit edildi

Özgür Coşkun, haberin yayınlanmasının ardından Menderes Gerçek Haber adlı Instagram hesabından mesajlar almaya başladı. Mesajlarda tehdit unsurları ortaya çıkmaya başlayınca Coşkun bu mesajları da haberine ekleyerek kamuoyuna duyurdu. Coşkun mesajları yayınladığı yazısında ”Kimdir bu profil? Bir gazeteciyi, köşe yazarını tehdit etme gücünü nereden alıyor?” İfadelerini kullanarak tehdit mesajlarını ifşa etti. Coşkun, aynı zamanda mesajları kanıt olarak göstererek bu hesap hakkında suç duyurusunda bulundu.

Amaç, mesleğin engellenmesi

Suç duyurusunda bulunan Coşkun’un şikayet dilekçesinde yer alan bir kısım ise düpedüz gazetecilik mesleğinin hedefe alındığının altını çiziyor. İlgili metinde ”Müvekkil İZ Gazete'de gazetecilik yapmaktadır. Yapmış olduğu haberler neticesinde şikayet olunan böyle bir eylemde bulunmuş olup amacı, müvekkilin mesleğini engellemektir. Bu hareket müvekkilin hareket özgürlüğünü kısıtlamakla beraber; halkın haber alma özgürlüğünü, basın ve yayın özgürlüğünü, düşünce ve ifade özgürlüğünü de kısıtlamaya yöneliktir. Gazetecileri hedef göstermek, onları mesleklerinden dolayı tehdit etmek kabul edilemez. AİHM ve AYM kararlarında ifade edildiği gibi basın ve düşünceyi ifade özgürlüğü demokratik toplumun temelidir.” İfadeleri yer aldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ