CHP, Ekrem İmamoğlu’nun tutukluluğuna itiraz ve erken seçim talebiyle 29 Mart Cumartesi günü saat 12.00’de Maltepe Miting Alanı’nda geniş katılımlı bir miting düzenleyecek.
Maltepe diyenler el kaldırsın
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Saraçhane’de toplanan kalabalığa hitaben, “Ekrem İmamoğlu’nun tutukluluğuna itiraz etmek, şeffaf yargılama talep etmek ve erken seçim istemek için büyük bir mitinge var mısınız?” diye sordu. Kalabalığın "Evet" yanıtı vermesi üzerine, “Maltepe diyenler el kaldırsın” diyerek oylama yaptı ve mitingin Maltepe’de gerçekleştirileceğini duyurdu.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Saraçhane’de yaptığı konuşmada yeni boykot listesini kamuoyuyla paylaştı. Özel’in daha önce duyurduğu boykotyap.com internet sitesi de erişime açıldı.
Boykot listesine yenilerini ekleyen Özel, şu ifadeleri kullandı:
Kimlere boykot yapıyoruz söyleyelim
"Kimlere boykot yapıyoruz söyleyelim. İktidara yalakalık bize düşmanlık yapan TRT'ye yazıklar olsun. TRT'nin düğmesini tamamen kapatıyoruz. Kanal D, CNN Türk işi gücü bırakmışlar, İstanbul'un iradesine kafa tutuyor. Kanal D ve CNN Türk bizden uzak olsun. TGRT'yi, A Haber'i, Sabah'ı, Turkuvaz'ı İhlas'ı gören okuyan, izleyen, bunlardan bir şey satın alan bizden değildir. İHA ve DHA'ya a abone olan belediye başkanlarımı, tüm şirketleri uyarıyorum. EspressoLab'ın önünden geçmeyelim. D&R'ı gördüğünüzde karşı kaldırıma geçin.
Bu boykotun gücü
Bakan'ın ETS Tur'unu yerin dibine batırın. Milli Piyango'dan uzak durun, misli.com, iddia.com bu sitelerin yanına yanaşmayın. Gençler kafayı takmış, Ülker diye bağırıyorlar. HaberTürk ile CNN ipin üstünde yürüyorlar. Bugün grubu vermişler yarıdan fazla. İyi hal durumundan izliyoruz. Ama sınıfı geçen biri var. Demirören AVM'yi başkaları almış, İstiklal'de. Beni aradılar, 'Bizim ilgimiz yok, boykot listesinden çıkarın.' Ben de 'O zaman tabelayı kaldırın' dedim. İsimleri sökmüşler, adlarını İstiklal AVM yapmışlar. Bu boykotun gücü."