İzmir'deki bir sokak röportajında kullandığı ifadelerin gerekçe gösterilmesiyle tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu'nu Aliağa Cezaevi'nde ziyaret eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel, görüşme sonrasında gündeme ilişkin konulara dair basın açıklamasında bulundu.

Özel, açıklamasında şu ifadeleri kullandı;“Kemal Kılıçdaroğlu’na 3,5 yıl hapis ve siyasetten men talep edilen bir iddianame hazırlanmış. CHP Genel Başkanlığını devraldığım Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Atatürk’ün kurduğu partinin genel başkanlık koltuğunda 13 yıl oturmuş birisidir. Kemal Bey'e karşı yapılan bu suç duyurusu MHP’nin vaktiyle kendi tükenmişliğinin, gündemden düşmüş olmanın, milletin gönlünden düşmüş olmanın, suç örgütleriyle anılıyor olmanın, evlatlarının kanını Ankara’da sokak ortasında bırakmış olmanın ayıbını, kusurunu örtmüş olmak için yaptıkları ve gönderdikleri yerde de kendi etkileri altında olan, atanmalarına vesile oldukları birtakım silahşorları tarafından yazılmış, kabul edilmiş iddianameler üzerinden kurdukları bir kurgudur. İddianame Sinan Ateş’in kanını örtmez."

Hodri meydan

"Bir önceki genel başkanımızı hapse atmak için mevcut genel başkanın cesedini çiğnemeniz lazım. Hodri meydan!" diyen Özel, sözlerine şöyle devam etti: "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu yargılayacaklarsa, sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu o sanık sandalyesinde, orada oturur mu, bence oturmamalı hiçbirinin hakkı yok, onun oturması gereken yere gidip ben oturacağım. Bu kadar net! Hepsi haddini bilsin! CHP'nin hangi genel başkanını korkuttunuz da, hangi genel başkanını sindirdiniz de bir önceki genel başkanını sindireceksiniz."

Muhabir: Orçun BULDAÇ