Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Aydın’da Çine Belediyesi tarafından organize edilen Suavi Konseri’ne katıldı. Siyasi protestolar nedeniyle konseri iptal edilen ve Çine konseri için de tehditler alan Türk Halk Müziği sanatçısı Suavi’ye destek olmak ve 30 Ağustos coşkusunu Çinelilerle paylaşmak için Cumhuriyet Parkı'nda düzenlenen konsere gelen CHP lideri Özgür Özel’e eşi Didem Özel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın yanı sıra Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, CHP Genel Başkan Yardımcıları, CHP İl Başkanları, CHP Milletvekilleri, il ve ilçelerin belediye başkanları, sanatçılar, İzmir başta olmak üzere çevre il ve ilçelerden gelen yurttaşlar katıldı.

Suavi o konsere gelecek

Sanatçı Suavi'ye yönelik tehditleri eleştiren CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Çine Belediyesi benzer odakların tehditleriyle konseri iptal etme niyetine girmiş. Belediye başkanına ulaşarak süreci dondurduk. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız inisiyatif aldı. Dedik ki bu konser, o meydanda yapılacak, Suavi o konsere gelecek. O konseri de biz hep birlikte izleyeceğiz. Tüm Cumhuriyet Halk Partililerin yüreği burada. Birileri, üç beş on kişi, kendine olduğundan güçlü gösterecekse, sesini yükseltecekse, terbiye sınırlarını zorlayacaksa İsmet Paşa’dan size bir öğüt var. Namuslular da namussuzlar kadar cesur olmadıktan sonra bu vatan, bu ülke kurtulmaz. Şimdi korkakların sinme, cesurların birbirine cesaret verme zamanı. Bundan sonra bizden birine, bizim dünya görüşümüzü paylaşsın paylaşılmasın, herhangi bir sanatçıya, düşünce insanına veya her hangi bir vatandaşa giyiminden kuşamından, yediğinden içtiğinden, dinlediği müzikten ilişecek birisi varsa pabuç pahalı. Biz buradayız. Cesurlar bir kez ölür, korkaklar her gün ölür. Korkakların her gün korkmaya devam edeceği bir Türkiye’yi değil, cesaretin her şeyi yeniden güzelleştireceği bir Türkiye’yi hep beraber inşa edeceğiz. Yaşasın sanat, yaşasın,  özgürlük, yaşasın demokrasi” diye konuştu.

Özel'den belediye başkanlarına mesaj

Konuşmasında belediye başkanlarına da bir mesaj veren Özgür Özel, “Büyükşehirlerde siyasi rakiplerimizin çok sevdiği sanatçılar sahne alıyor. Onlara sahne veriyoruz, belediye başkanlarımız sahnelerine çiçek takdim ediyorlar. Onlara bir ihtiyaçları var mı diye soruyoruz ve en etkili şekilde sanatlarını icra etmelerini istiyoruz. Demokrat olmanın gereği, her türlü fikre açık olmak ve sanatçının siyasi görüşünü değil, onun sanatıyla ve sanata koyduğu katkıyla meşgul olmaktır. Buradan talimatım şudur; bir sanat ve kültür festivaliyse, kim isterse istesin, MHP’nin, AKP’nin, ülkü ocaklarının yeter ki şiddet çağırmasınlar, şiir okusunlar, türkü söylesinler, kimle söylerse söylesinler, şarkı söylesinler, kimi davet ederlerse etsinler, Cumhuriyet Halk Partili belediyeler istisnasız olarak gerekli ev sahipliğini gösterecektir. Nokta” diye konuştu.

Suavi'den destek teşekkürü

Kendisine verilen destekten ötürü duygulu dolu anlar yaşayan sanatçı Suavi, “Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün mücadele arkadaşlarını, bu ülkenin bir evladı olarak minnetle saygıyla selamlıyorum. Dayanışmanın yaşatacağı bir dönemden geçiyoruz hep birlikte. Eğer bir olursak, diri olmanın koşullarını yaratacağız. Özgür Özel’in vermiş olduğu destek Türkiye’nin sınırlarını aştı” dedi.

Barış güvercinleri havalandı

Konserde Suavi, CHP Lideri Özgür Özel ve Büyükşehir Belediye Başkanları gökyüzüne beyaz güvercin uçurarak barış mesajları verdi. Ardından Suavi, Türk ozanlarının, şairlerinin ezgilerini, kendi bestelerini Çinelilerle hep bir ağızdan söyledi. Suavi konserini Mustafa Kemal Atatürk’ün

Kaynak: Bülten