CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yeniden Refah Partisi Lideri Fatih Erbakan'ı ziyaret etti. İki lideri görüşmelerinin ardından gazetecilerin soruların yanıtladı.
CHP Lideri Özgür Özel, terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın silah bırakma çağrısı ile ilgili soruya yanıt verdi.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Öcalan ile görüşmelerin bir yıldır sürdüğünü açıkladı.
Özel şu ifadeleri kullandı: Bir yandan bir yıldan aşkın süredir bir müzakereyi yürüteceksiniz. Yaptığınız, yapılan görüşmelere devlet adına birisi tam yetkili, dört kişilik bir heyet eşlik edecek. Bu konudan dakika dakika haberiniz olacak. Anayasa Mahkemesi'nin bir üyesi, Yargıtay'dan üyeler, yüksek hakimlerin bulunduğu 20'nin üzerinde hukukçudan oluşan bir masa bir yerde çalışma yapıyor olacak, sizin bilginizle de. Sonra millete bir şeyler oluyor, kendiliğinden oluyor. Sayın Bahçeli de güzel konuştu. Ben bir şey demiyorum, benimle ilgisi yok. Olursa sahiplenirim, iyi sonuçlar olursa bana yarasın, kötü sonuçlar olursa uzak durayım. Bu millet böyle kandırılabilecek, zekası hafife alınabilecek bir millet değil. Bir iş bir işi yapacaksan onun sorumluluğunu alacaksın, cesaretini göstereceksin. Millet sana bunun görevini vermiş, yetkisini vermiş.
Özel, Erdoğan'ın süreç boyunca sessizliğini, "Bir kişinin pozisyonu güya belli değil. Her şeyi biliyor da işine gelince duyan, işine gelmeyince kulağı sağır olan büyükbaba numarası yapıyor bize. Bu bu bunlar bu artık samimiyete ihtiyaç var. Çıkacaksınız, bu sürecin neresinde olduğunuzu herkes biliyor" ifadeleri ile eleştirdi.