Geçtiğimiz haftalarda verdiği sokak röportajı sebebiyle “Cumhurbaşkanına Hakaret” ve “Halkı Kin ve Düşmanlığa tahrik ve aşağılama” suçlarından tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu, dün gece saatlerinde  tahliye edildi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Dilruba'nın tahliyesine ilişkin yaptığı paylaşımda, "Hiç tutuklanmamış olması gereken Dilruba'nın özgürlüğüne kavuşmuş olmasını önemli buluyorum ancak yaşananlar hukuk sistemimize de demokrasimize de büyük zarar vermiştir" ifadelerini kullandı.

Gerçek bir demokrasi kuracağız

Özel'in paylaşımının tamamı şu şekilde:

Dün cezaevinde ziyaret ettiğim Dilruba Kayserilioğlu dün gece saatlerinde tahliye edildi. 

Hiç tutuklanmamış olması gereken Dilruba'nın özgürlüğüne kavuşmuş olmasını önemli buluyorum ancak yaşananlar hukuk sistemimize de demokrasimize de büyük zarar vermiştir.

Hiçbir yurttaşımızın ifadeleri ve düşünceleri nedeniyle özgürlüklerinden mahrum bırakılmayacağı gerçek bir demokrasiyi biz kuracağız.

Dilruba'nın avukatı: Kararı bize tebliğ edilmedi

Kayserilioğlu’nun Avukatı Hüseyin Yıldız, İz Gazete’ye yaptığı özel açıklamada, "Biz bir itirazda bulunmuştuk, bu itiraz neticesinde dün gece kimseye haber vermeden tahliye kararını Dilruba’ya tebliğ edip bırakmışlar. Kararı bize bile henüz tebliğ edilmedi. Dilruba Hanım tahliye edildikten sonra annesine ulaşmış, annesi de saat geç oldu diye bana ulaşmamış. Sabah 6 sularında beni aradı, tahliyeyi haber verdi. Muhtemelen Dilruba’yı arkadaşları almıştır, belki içeri girerken cebinde olan parayı iade etmişlerdir” ifadelerini kullanmıştı. 

Dilruba’nın avukatı konuştu: Tahliye kararı henüz bize bile tebliğ edilmedi! Dilruba’nın avukatı konuştu: Tahliye kararı henüz bize bile tebliğ edilmedi!

Muhabir: Eylül Sansür