CHP Genel Başkanı Özgür Özel Balıkesir programı kapsamında Edremit Belediyesi'ni ziyaret etti.

CHP Edremit İlçe Başkanlığı'nın ardından belediye başkanlığına geçen Genel Başkan Özel, ilk olarak zeytin fidanı dikti.

CHP Lideri Özel, zeytin fidanı dikiminin ardından konuşma yaparak Edremit halkına seslendi. Konuşmasının odağına ekonomiyi ve halkın geçim sıkıntısın alan Özgür Özel, seçim resti çekti.

Bilin ki her şeyin, her derdin var bir çaresi

Geçimin olmadığı yerde seçim olacağı sözlerini tekrarlayan CHP Lideri Özel, iktidar için iddialı konuşarak şunları söyledi:

“31 Mart gecesi size verdiğim ilk sözü tuttum. Dedim ki 1970’lerde Ecevit, dünyayı doğru okudu, Türkiye siyasetini doğru okudu, rüzgarı ve zorlukları doğru tespit etti ve onun liderliğinde girilen İkisi yerel ikisi genel dört seçimde de CHP birinci parti çıktı. Ben yerel seçimlerle ilgili verdiğim sözü tuttum. Aynı Edremitlilerin bana verdiği sözü tuttuğu gibi. Şimdi sıra sözün büyüğünü tutmakta. Şimdi sıra mutluluğun büyüğünü yaşamakta. Emin olun ki inanın ki ant içerim ki yapılacak ilk genel seçimlerde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisi, birinci parti olacak, iktidar olacak. Bunların hepsini şu özgüvenle, tarihsel güçle ve bugünün gerçeklerini görerek, bilerek, inanarak söylüyorum. Sloganımız basit. CHP, Türkiye’nin birinci partisi. Bu basit, bu doğru sözü, kimsenin hayır diyemeyeceği bu sözü hepimizin her yerde söylemenizi, her yere yazmanızı, her yerde tekrar etmenizi diliyorum. Sizden şunu istiyorum. Bilin ki her şeyin, her derdin var bir çaresi. Onun da adı, CHP. CHP olarak şu anda bütün anketlerde birinci partiyiz. Zaten ülkeyi kuran birinci partiyiz. 

Tek yaptığın vatandaşı perişan etmek oldu

Çiftçi yanıyor, perişan. Sahip çıkmadan olmaz. Emekliye, emekçiye, çiftçiye, esnafa sahip çıkın, onların hakkını verin ki geçim olsun. Geçim olmazsa eninde sonunda seçim olur demiştim. O günden bugüne sadece zenginlere ve yandaşlara sahip çıktılar. O gün 25 kilo dana kıyma alan emekli maaşı bugün 21 kilo alıyor. O gün asgari ücret 17 bin liraydı. 1 kuruş zam gelmedi. Ama iğneden ipliğe her şeye zam geldi. Tarım ürünlerinin hepsinde üretici perişan, icra kapıda, traktör hacizde. Bıçak kemikte. O yüzden artık bu şartlarda geçim olmuyor. Tayyip Erdoğan bir kez daha sesleniyorum. Bunları yüz yüze anlattım, dosyalar verdim söyledim. Bu insanların acısını dindirelim yokluğu bitirelim dedim. Ama tek yaptığın yandaşların vergilerini silmek, yandaşlara sahip çıkmak, vatandaşı perişan etmek oldu. Bu memlekette geçim yok. Geçim yoksa seçim var. Biz CHP olarak bugünden hazırız, dünden razıyız. Getirin sandığı o zaman görün nasıl bu halkın yüzünü halk partisi güldürecek. CHP, Türkiye’nin birinci partisi. Yürüyecek yolumuz var. Sonu iktidar.”

Kaynak: ANKA