Son EuroLeague şampiyonu Panathinaikos, hazırlık maçında İsrail temsilcisi Maccabi ile karşılaştı. Güney Kıbrıs'ta oynanan mücadelede, Yunan taraftarların açtığı provokatif pankart ortalığı karıştırdı. Panathinaikos'un başantrenörü Ergin Ataman, pankarta ve hakemlere gösterdiği sert tepkiyle maçın önüne geçti.

Maçı 88-75 Maccabi kazanırken, Ataman'ın hakemlere yönelik öfkesi maçın en çok konuşulan olayı oldu. Özellikle son çeyrekte Panathinaikos taraftarlarının açtığı skandal pankart, Ataman'ın sert tepkisine yol açtı. Ataman, hakemlere "Beni oyundan atın" diyerek sahadan diskalifiye edildi.

Skandal pankart krizi

Mücadelenin son çeyreğinde, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yılına atıfta bulunan ve "Türklerden kanlı Kıbrıs işgali" yazılı bir pankart, Yunan taraftarların bulunduğu bölümde açıldı. Bu provokasyon, tribünlerde büyük tepkiye neden oldu.

Ergin Ataman sahaya girdi

Pankartın ekranlara gelmesinden kısa bir süre sonra, Ergin Ataman sahaya girerek hakemlere yönelik sert tepkilerde bulundu. Bitime 8.57 dakika kala hakemlere "Beni oyundan atın" diyen Ataman, kendi diskalifiyesini talep etti ve çift yumruk hareketiyle oyundan atıldı.

Yunan basını, Ataman'ın Cedi Osman'a yapılan bir faule tepki gösterdiğini belirtti, ancak aynı dakikalarda açılan pankartın da Ataman'ın tepkisini tetiklediği ileri sürüldü. Bu gelişme, maç sonrasında da gündemi meşgul etmeye devam etti.

Kaynak: Haber Merkezi