Eylül Sansür- Parlak ve beyaz dişler, güzel bir imaj ortaya koymakta kilit bir rol oynar. Bir insanın bakımlı ve temiz görünüşünün en temel öğelerinden biri dişlerdir. Günlük hayatta bol miktarda tüketilen bol miktarda kahve, çay ve kola gibi içecekler bu beyazlığı korumaya engel olmaktadır. Her ne kadar bu işin uzmanları diş hekimleri olsa da, dişlerinizi daha beyaz bir hale getirmeye yarayan, evde uygulanabilen bazı yöntemler mevcuttur. Evde daha parlak bir gülüşe, daha temiz görünen dişlere ulaşmanın en doğal yollarını sizler için derledik. Peki, evde diş nasıl beyazlatılır? Sarı veya çürük dişe ne iyi gelir?

Evde Diş Beyazlatma Yöntemleri

Kalsiyum takviyesi

Kalsiyum, diş minesini oluşturan ana mineraldir. Bu nedenle kalsiyum takviyesi almanız veya kalsiyum içeren besinleri tüketmeniz, zaman içinde diş minenizi güçlendirerek daha sağlıklı bir görünüme kavuşmanızı sağlayacaktır.

Karbonat

Diş macunun üzerine çok az karbonat serpiştirerek yapılacak olan diş fırçalama bir seferde diş üzerindeki lekeleri çıkartmada etkili olabilmektedir. Bu işlemin diş yüzeylerini aşındırabilir. Bu nedenle, sert hamlelerle fırçalamaktan kaçının.

Lifli Gıdalar

Günlük diş fırçalama faaliyetlerinizi düzenli olarak sürdürmenin yanında, sabah ve akşam lifli gıdalar tüketmek; dişleriniz üzerinde bazı fiziki onarımlara yol açacaktır. Bu şekilde eskisine nazaran daha temiz ve parlak dişlere sahip olabilirsiniz.

Elma sirkesi

Elma sirkesi, leke çıkarıcı bir özelliğe sahiptir. Diş temizliği yaparken elma sirkesi kullanmak, dişleri de lekelerden arındıracaktır. Ancak, elma sirkesi asit bakımından çok yoğun olduğundan fazla kullanımı diş minesine zarar verebilir. Bir bardak su ile seyreltilmiş yarım kaşık elma sirkesiyle ağzınızı 20-30 saniye çalkalamanız yeterli olacaktır. Bu yöntem, birkaç hafta uygulandığında etkisini göstermeye başlar.

Hindistan cevizi yağı

Hindistan cevizi yağı; antimikrobiyal, antiviral ve antifungal özellikleri ile ağız hijyeninin sağlanmasında etkilidir. Hindistan cevizi yağını gargara yaparak tüm ağzınıza yedirmelisiniz. Bu işlem sonucunda ağzınızın içinde bulunan bakterilere ve mikroplara karşı savaşan Hindistan cevizi yağı, ağız sağlığınızın temelini oluşturacaktır.

Kahve tüketimini azaltmak

Dişleri temizlemenin en iyi yolu, başta onları hiç kirletmemektir. Kahve, siyah çay, kola, şarap gibi ürünlerin tüketiminin azaltılması, yukarıda belirtilen yöntemleri daha etkili kılacaktır.

Muhabir: Eylül Sansür