İzmir'in tarihine ışık tutan ilçelerden biri de Bergama. Bergama'da Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinin izlerini taşıyan çok sayıda yapı bulunuyor. İlçe aynı zamanda eşsiz doğası ile de görenlere keyifli bir gün yaşatıyor. 

Antik Pergamon Kenti üzerine kurulan Bergama, uygarlık tarihinin en önemli yerleşim alanlarından biri. Bölgenin tarihi Tunç Çağı’na kadar gitse de Pergamon Antik Kenti’nin kurulduğu kalenin tepesindeki en erken buluntular M.Ö. 7 ila 6’ncı yüzyıllara ait. Bu da bugün Bergama’da tarih meraklılarını cezbeden sayısız yapı ve eserin bulunduğu anlamına geliyor.

Bergama aynı zamanda parşömenin ilk kullanıldığı yer olarak da adını tarihe yazdırmış bir yer.

Bergama'da sadece tarih değil harika bir doğa da sizi bekliyor. Bergama'da görmeniz gereken yerlerden biri de büyüleyici bir güzelliğe sahip olan Kozak Yaylası. Bergama'ya 20 kilometre uzaklıkta yer alan yayla, çam fıstığı ile de ünlü. 

Bergama'ya nasıl gidilir?

İzmir otogarından 20 dakikada bir kalkan Bergama dolmuşlarına binerek, ilçeye 1.5 saatte ulaşabilirsiniz. 

Havalimanından Bergama'ya gitmek için ise havalimanı içindeki İZBAN'ı kullanabilirsiniz. İZBAN ile Aliağa'ya kadar gidip, oradan Bergama'ya giden 835 numaralı ESHOT otobüslerini kullanabilirsiniz.

Muhabir: ORÇUN BULDAÇ